WIEGO Nieuws – September 2019

GROTE CLUBACTIE Van 14 september t/m 10 december 2019 kunt u weer loten van de GROTE  CLUBACTIE kopen en/of verkopen. De opbrengst van deze lotenverkoop komt ten goede aan onze vereniging. De afgelopen jaren leverde de deelname aan de GROTE CLUBACTIE onze vereniging steeds zo’n € 360,00 op. Wilt u loten kopen (of verkopen), geef dan uw bestelling door aan onze secretaris, Hans v.d. Bruggen (tel. 076-5657357, b.g.g. 06-36080869 of email: wsvwiego@gmail.com) bij wie u de loten ook eventueel kunt ophalen. Wie de meeste loten verkoopt/koopt aan niet-leden, krijgt als beloning een kleine prijs. Als iedereen zich inzet kan misschien hetzelfde bedrag als vorig jaar (of meer) worden ontvangen. Van ieder verkocht lot ad. € 3,00 gaat namelijk € 2,40 naar onze vereniging, terwijl € 0,60 naar de St. Grote Clubactie gaat. Maar ook de kopers van de loten kunnen prijzen winnen.

VERZORGING VIERDAAGSE NIJMEGEN Ook dit jaar konden de deelnemende leden tijdens de 103e Vierdaagse Van 16 t/m 19 juli gebruik maken van de verzorging onderweg door St. Wandelsport Dordrecht (SWD). Op de afstand 30 km stonden 2 of 3 posten en op de afstanden 40 en 50 km stonden 3 of 4 posten. Ook kon gebruik gemaakt worden van de EHBO door SWD. Verder was er op elke post een aparte dixi voor de deelnemers van SWD. Hiervoor hadden 13 leden zich opgegeven. Voor de meesten WIEGO-leden was het inmiddels bekend en waren de gezichten al een beetje vertrouwd. Ook de andere manier van werken was al gewend. En voor zover wij hebben begrepen, was iedereen tevreden over de geboden mogelijkheid.

DIABETES CHALLENGE De Diabetes Challenge is (in Breda) alweer een aantal maanden aan de gang. Vanuit De Bredero in de wijk Boeimeer wandelen wekelijks zo’n 17 mensen onder begeleiding van wandeltrainers van WIEGO en een fysiotherapeut of huisarts. Gezien de weersomstandigheden varieert het aantal deelnemers wel eens. Bij heel slecht weer (regen) of hoge temperatuur (hitte) kan het gebeuren dat een enkeling verstek laat gaan. Ook blijkt dat sommige deelnemers zichzelf overschatten en na een paar weken zich terug laten zakken tot een niveau wat beter bij hen past. Als afsluiting kunnen de deelnemers aan deze Challenge eind september meedoen aan het grote landelijke wandelevenement vanuit schaats- en sportcentrum De Uithof in Den Haag waar ze de laatste kilometers van de Challenge wandelen samen met alle deelnemers uit het hele land. En daarna kunnen deze deelnemers zich eventueel bij WIEGO aansluiten om zo hun prestatieniveau op peil te houden.