2003-03-08 – 40km – Breda, 4de Winterserie Tocht

Bron: http://www.egonvanamelsvoort.com/Wandelen/mijntochten.htm

Vandaag ben ik vroeg opgestaan en naar Breda gereden, natuurlijk reed ik weer eens verkeert en moest ik de weg vragen op de juiste plaats aan te komen, want van bordjes die aangeven waar de staart van de wandeling is hebben ze nog niet van gehoord. 40 kilometer om mee te beginnen, ik sprak nog een man van de Zundertse bode die mij wilde interviewen toen hij hoorde dat ik na deze tocht nog naar zevenbergen zou gaan voor nog een 80 kilometer. Ik heb daar aan meegewerkt. Uiteindelijk bleek het artikel niet in de Zundertse bode te zijn gepubliceerd, maar in de Bredase bode. Klik hier voor het online-artikel.
Deze tocht was op zich geen mooie tocht, maar wel weer totaal anders dan de andere tochten die ik heb gelopen bij WIEGO. Mijn complimenten dus voor de diversiteit van de tochten binnen een winterserie. Ik vind het altijd erg zwaar deze tochten en maakte me daarom wel erg zorgen of ik het wel zou redden om er nog 80 kilometer achteraan te plakken, maar daar probeerde ik nog maar even niet aan te denken. Ik heb de hele weg meegelopen met die man die ik heb geïnterviewd, had ik toch even een maatje. Uiteindelijk heb ik lekker gelopen en kwam eigenlijk al veel sneller dan gepland bij het startlokaal uit waar ik voor het completeren van de serie mijn grote herinnering in ontvangst mocht nemen. Alles bij elkaar heb ik deze tocht op Euraudax-tempo volbracht.
Als ik de overige 80 ook op dat tempo kan lopen dan denk ik dat ik ook wel een Euraudax 125 kilometer aan kan. Mooi om te testen.