Avond4Daagse Home Edition 2021

We leven nog steeds in een onzekere tijd. Het is niet te zeggen wanneer evenementen weer op een verantwoorde manier mogelijk zijn. Maar wat we wel weten is: ook in 2021 gaat de Avond4daagse door! In 2020 vond de Home Edition voor het eerst plaats. Maar liefst zo’n 60.000 deelnemers kwamen toen in beweging, waarbij ook deelnemers in Breda en omstreken.

Wat is Avond4daagse – Home Edition?
De Home Edition maakt het mogelijk op eigen moment en locatie de Avond4daagse lopen. Na aanmelding krijgen deelnemers toegang tot een speciale app. Deze maakt iedere dag routes vanaf een zelf te bepalen startpunt (bijvoorbeeld het huisadres). Meedoen wordt zo heel gemakkelijk. Nadat de deelnemers vier dagen hebben gelopen, ontvangen zij de officiële Avond4daagse medaille. Er wordt dus niet in een grote groep gelopen, maar deelnemers kunnen zelf of met een vriendje of ouders op pad.

De spelregels voor de deelnemers
Meedoen aan de Avond4daagse – Home Edition is mogelijk van 29 maart t/m 30 juni 2021. De belangrijkste regel is dat deelnemers zich moeten houden aan de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Daarnaast moeten de vier dagen binnen twee weken worden volbracht. Maar welke dagen en tijden de deelnemers lopen, mogen ze zelf bepalen. Zo kunnen ze de Avond4daagse ook overdag of in het weekend lopen. En verder is het vooral: er zelf een feestje van maken en genieten van het buiten zijn en het bewegen.

>> Meedoen? Schrijf je nu in via deze link!

Ondersteuning Home Edition
Samen met partner eRoutes zorgen we ervoor dat er een handige app klaarstaat voor de deelnemers. Met virtuele stempelposten en leuke online verrassingen is deze uitgebreider en aantrekkelijker dan vorig jaar. De Home Edition wordt zo, meer dan vorig jaar, jullie eigen Avond4daagse feestje!

WIEGO Nieuws – April 2021

VAN DE REDACTIE

Afgelopen maand maart was het een jaar geleden dat het coronavirus uitwaaierde over Nederland en dat er door de regering een intelligente lockdown werd afgekondigd. Waardoor vrijwel alles dicht ging en tot stilstand kwam op de essentiële zaken na, zoals met name de supermarkten. Ook op sportgebied en dus ook voor de wandelsport had dit zijn weerslag. Er kon en mocht niet meer georganiseerd gewandeld worden. Daarentegen werd het vrij druk in parken, bossen en andere natuurgebieden doordat de mensen er toch uit wilden. In de loop van de maand mei werden de regels versoepeld en mocht er – onder strenge voorwaarden – weer deels gesport worden en dat gold ook voor de wandelsport. “WIEGO Nieuws – April 2021” verder lezen

Lente wandeltocht

LENTE-wandeltocht

Van zaterdag 20 maart t/m zondag 11 april 2021 organiseert onze vereniging voor de eerste maal de LENTE-wandeltocht. Dit gebeurt als compensatie voor de vele afgelaste wandeltochten in het land, zodat u toch nog de gelegenheid heeft om een tocht te lopen, zij het op een andere manier dan u normaal gewend bent.

Van 20 maart t/m zondag 11 april 2021 ontvangt u na inschrijving via Wandel.nl (klik hier voor de link) per mail (of per post) de betreffende routebeschrijving (en voor de route van de 20, 25 en 30 km ook de gpx-bestanden) en eventueel een medaille.

U kunt de route lopen op een eigen gekozen moment. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de afstand in de eigen (directe) omgeving te wandelen.

De route van de Lentetocht gaat grotendeels door het Mastbos en – afhankelijk van de gekozen afstand – door het rivierdal van de Aa of Weerijs, langs het plaatsje Effen, door de Krabbenbossen, langs de Galderse Heide (het voormalige militaire schietterrein met het er bij gelegen monumentje ter herinnering aan de eind 1944 gefusilleerde verzetsstrijders), door het rivierdal van De Mark, langs kasteel Bouvigne, door Ulvenhout en het Ulvenhoutse Voorbos.

De route is niet gemarkeerd.

De aangegeven horecagelegenheid  is niet altijd open is en dan alleen als “take away”.

Leden en donateurs van WIEGO melden zich per telefoon of per mail aan bij onze secretaris met opgave van de gekozen afstand.

AFSTANDEN:
5, 10, 15, 20, 25 en 30 km.

INSCHRIJFGELD:
€ 3,50 (zonder medaïlle)
€ 6,00 (met medaïlle)

Deelnemers, die lid zijn van een erkende wandelbond of vereniging, krijgen € 1,00 reductie per tocht 

INLICHTINGEN:
H. v.d. Bruggen
tel. 076-5657357 (b.g.g.: 06-3608069) of: wsvwiego@gmail.com

De startplaats is het terrein van gebouw “Mariëndal”, Duivelsbruglaan 13,4835 JD Breda (wijk Ginneken). U hoeft zich ter plaatse niet aan of af te melden.

Vanaf NS-station Breda-Centraal bereikbaar met  buslijn 6 richting Meersel Dreef (uitstaphalte Duivelsbruglaan) of stadsbuslijn 7 richting Nieuw-Wolfslaar en streekbuslijn 132 (beide uitstaphalte Valkeniersplein).

GRATIS parkeren op het nabijgelegen Schoolakkerplein (4835 EJ Breda)

Dit startpunt ligt ongeveer 100 meter van de rand van het bekende MASTBOS, wat een garantie is voor een wandeltocht door de mooie en bosrijke omgeving van Breda.

WIEGO Nieuws – Maart 2021

In de vorige uitgave van ons verenigingsblad “De Koerier” zat voor al onze leden en donateurs een opkikkertje. Dat zal bijna iedereen wel nodig hebben gehad na alle zorgen en problemen van het afgelopen jaar. Een jaar om nooit te vergeten. Of misschien wel een jaar dat we zo snel mogelijk willen vergeten. Maar waarschijnlijk zullen wij het jaar 2020 nooit vergeten. Daarvoor was de impact op ons leven te groot. Een groot deel van het jaar lag een deel van ons leven stil. Bij de één wat meer dan bij de ander, maar niemand ontkwam er aan.  “WIEGO Nieuws – Maart 2021” verder lezen