1e Winterserietocht 2021/2022

ZATERDAG 18 december 2021 organiseert WSV WIEGO  de 1e Winterserie wandeltocht 2021/2022 te Breda. 

Ondanks de aangescherpte regels van de overheid rondom het coronavirus is het nog steeds mogelijk  wandeltochten te organiseren.  Wij volgen het protocol van Wandelbond KWBN.

STARTPLAATS :
Gebouw “Mariëndal”, Duivelsbruglaan 13,4835 JD Breda (wijk Ginneken)

Vanaf NS-station Breda-Centraal bereikbaar met  buslijn 6 richting Meersel Dreef (uitstaphalte Duivelsbruglaan) of stadsbuslijn 7 richting Nieuw-Wolfslaar en streekbuslijn 132 (beide uitstaphalte Valkeniersplein).

GRATIS parkeren op het nabijgelegen Schoolakkerplein (4835 EJ Breda)

AFSTANDEN :
5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km.

Onderweg zijn er alleen horeca-rustplaatsen, die voor eigen rekening zijn. De route is bepijld en er is een duidelijke routebeschrijving.

INSCHRIJVEN:  We werken met digitale voorinschrijving via Wandel.nl (via deze link).  Indien u op de dag zelf besluit om te komen wandelen, kunt u zich nog te plaatse inschrijven,  maar houdt er rekening mee dat een tijdslot vol zit en dat er alleen contant betaald kan worden.

Het startbureau is open vanaf 8.45 uur.

STARTTIJD :
afstand 40 km………………: 9.00 tot 10.00 uur;
afstand 30 km.……………….: 9.00 tot 11.00 uur;
afstand 25 km…………………: 9.00 tot 12.00 uur;
afstand 20 km…………………: 9.00 tot 13.00 uur;
afstand 15km………………….: 9.00 tot 13.00 uur;
afstand 10 km..……………….: 9.00 tot 14.00 uur;
afstand 5 km..…………………: 9.00 tot 14.00 uur.

INSCHRIJFGELD :
Alle afstanden,  met herinnering… ..: € 4,00;
Alle afstanden,  zonder herinnering. € 2,50.

Deelnemers, die geen lid zijn van een erkende wandelbond of vereniging, betalen € 1,00 extra.

Natuurlijk blijft het ook mogelijk om de tocht op een andere dag te lopen, daarvoor gelden andere deelnamekosten. Voor deze tocht kun je ook inschrijven via Wandel.nl (link volgt).   Je krijgt dan de routebeschrijving, het inlegvel voor het wandelboekje en (afhankelijk van de afstand) het gpx-bestand toegestuurd.

Als online inschrijven niet lukt, of u wilt meer informatie, neem dan contact op met onze secretaris, Hans van der Bruggen, via wsvwiego@gmail.com

WIEGO Nieuws – November 2021

VAN DE REDACTIE

Als u zo’n brief had gekregen, had u waarschijnlijk met hoofdletters NEE ingevuld. Want u wilt helemaal geen sportcoach aan de deur die komt peilen hoe fit u bent. U vind namelijk zelf dat u fit genoeg bent want u wandelt veel en doet mee aan wandeltochten en bent dus regelmatig in beweging. Daar heeft verder niemand ook maar iets mee te maken en zeker geen gemeente. “WIEGO Nieuws – November 2021” verder lezen

Uitnodiging Jaarvergadering – 14 januari 2022

UITNODIGING

Vanwege de coronacrisis wordt de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Wandelsportvereniging “W.I.E.G.O.” gehouden op vrijdag 14 januari 2022 en vindt plaats in gebouw “Mariëndal”, Duivelsbruglaan 13, 4835 JD Breda (wijk Ginneken). Deze vergadering begint om 19.30 uur. De uitnodiging met de agenda en de bijbehorende stukken krijgt u per mail toegestuurd.

Bent u niet in het bezit van een mailadres of is uw mailadres niet bekend bij het bestuur, dan kunt u daarover contact opnemen met onze secretaris.

Deze bijeenkomst wordt gecombineerd met de Nieuwjaarsreceptie van WIEGO waarvoor alle leden, donateurs en adverteerders/sponsoren worden uitgenodigd.

Loenense Watervalwandeling

LOENENSE WATERVALWANDELING (VELUWE)

Vandaag een wandeluitstapje naar de Veluwe. En wat een luxe om met de WIEGO-bus daarheen te gaan. Soms rijden we in de mist, dan weer volop zon en als we aankomen, ligt Loenen onder een dunne sluier van nevel. Vanaf het startadres ben ik snel in het buitengebied en via een smal paadje langs een weiland, waar hooglanders rustig grazen, nader ik het bos. Van het dorp Loenen heb ik niet veel meer gezien dan een paar boerderijen. Ideaal, als je een natuurwandelaar bent zoals ik. “Loenense Watervalwandeling” verder lezen

WIEGO Nieuws – Oktober 2021

VAN DE REDACTIE

Steeds meer Nederlanders zijn tevreden met hun overgewicht, bleek onlangs. En dat is vreemd. Wetenschappelijk is toch aangetoond dat te dikke mensen meer gezondheidsproblemen hebben? Zo weegt 78% van de coronapatiënten op de intensive care te zwaar. Veel mensen wegen inmiddels een paar kilootjes te veel. Maar het gekke is dat geen van de artsen die ik de afgelopen jaren tegen kwam, het met mij over de factor gewicht en gezondheid gesproken heeft. Daar snap ik dus helemaal niets van. “WIEGO Nieuws – Oktober 2021” verder lezen