Ook Winterserietocht nr 3 in een nieuw jasje

Kon WIEGO met de 2e Winterserietocht voor de startlocatie uitwijken naar de achterzaal van café Boerke Verschuren aan de Ginnekenmarkt in het Ginneken door miscommunicatie met de beheerder van Mariëndal; op zaterdag 3 februari 2024 was dat bij de 3e Winterserie eveneens het geval (en bij de nog te komen 4e Winterserietocht zou dat ook zo zijn). Maar de wandelaars lieten zich door deze aanpassing niet van de wijs brengen. Liefst 399 deelnemers kon WIEGO bij deze tocht ontvangen.

Wel bleek er bij Boerke Verschuren een dubbelboeking te zijn voor de achterzaal, waardoor WIEGO aan het begin van de middag de starttafel kon verplaatsen naar het cafégedeelte. Dit verhoogde achter alleen maar de sfeer onder de medewerkers en de wandelaars. Ook nu kon er ingeschreven worden via het Online Inschrijfprogramma van de wandelbond naast het inschrijven op de startlocatie. Daar maakten dit keer 118 deelnemers gebruik van. Ook nu werd om 9 uur gestart met de inschrijvingen buiten op het terras onder de luifel voor het café, maar konden de medewerkers al rond kwart over negen naar de achterzaal verhuizen. Nu bleek het pinapparaat het buiten goed te doen, maar binnen kuren te hebben. Verder was er dit keer voor de afstand 40 km een eigen verzorgingspost bij ons lid Terry v.d. Westen te Galder en waren er rustplaatsen bij restaurant De Smokkelaar (voorheen pannenkoekenboerderij Het Smokkelaartje) te Strijbeek en taveerne Jeugdland te Ulvenhout (waar ook een controlepost was). En alle 15 medewerkers die betrokken waren bij de voorbereiding en uitvoering van de tocht, hebben zich weer tot grote tevredenheid van de wandelaars ten volle voor hen ingezet en daar zijn wij hen dan ook zeer dankbaar voor.

Het parkoers van deze Winterserietocht voerde de deelnemers (afhankelijk van de door hen gekozen afstand) via de Bavelselaan, het natuurgebied Wolfslaar en het Ulvenhoutse Voorbos. Daarna liepen de deelnemers via landgoed Anneville, de Annevillelaan, de Geersbroekseweg en de Chaamseweg naar en langs de landgoederen Hondsdonk en Luchtenburg via de Hondsdonkseweg. De naam van deze weg doet meer vermoeden dan het waar kan maken. Het is namelijk een zandweg met flink wat kuilen, die soms vol water staan. Daarna werd via het vennengebied van de Strijbeekse Heide de rustplaats bij restaurant De Smokkelaar te Strijbeek bereikt.

Daarna vervolgde het parkoers zijn weg via het natuurgebied de Goudberg. Hierna maakte de afstand 40 km zijn extra lus via o.m. de Belgische Markweg en langs de rivier De Mark achter het klooster van de paters. Daarna liepen de wandelaars door Meersel-Dreef, waarna zij België weer verlieten via de Kerzelseweg en de Ballemansweg. Daar was de verzorgingspost voor hen. Hierna liepen zij verder naar en door Galder en over de Nederlandse Markweg naar Strijbeek. Daar sloten zij weer aan bij andere afstanden om verder te gaan door het vennengebied van de Strijbeekse Heide.

Verder liepen de wandelaars langs en over het landgoed Luchtenburg naar de Chaamseweg en verder door Ulvenhout en het Ulvenhoutse Voorbos naar taveerne Jeugdland op het gelijknamige sportpark, waar weer een rustgelegenheid en controle was. Hierna ging de route naar de Reeptiendbrug en langs de rivier De Mark, over het terrein van landgoed De Klokkenberg en door het Mastbos om tenslotte via de Reeptiend weer langs de rivier De Mark terug naar de finish te lopen. Bij kasteel Bouvigne volgde echter nog een routewijziging. Door de hoge waterstand van De Mark was het laatste deel van het fiets- en voetpad onbegaanbaar en was de route verlegd naar de Bouvignedreef om zo met droge voeten café Boerke Verschuren te bereiken.