2006-05-27 – Ridderkerk, Oostendamtocht

mvc-188f.jpg Op 27 mei 2006 ging W.I.E.G.O. weer met de bus naar Ridderkerk, Ijselmonde. Helaas speelde de slechte weers verwachting parten, we deden dan ook met maar 21 wandelaars mee deze keer. Om 10 uur waren de wandelaars van start.

Na het vertrek uit het startlokaal de “Korenbeurs” ging het direct via het Ambachtsepad naar Hendrik Ido Ambacht . Via de Dorpsstraat kwamen de wandelaars voorbij een kerk op het Kerkplein. Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw.

Even verderop liepen de wandelaars door en langs enkele straten, welke genoemd waren naar voormalige burgemeesters van Hendrik Ido Ambacht. Men bleef steeds in de bebouwde kom wandelen, maar wel aan de buitenkant van Hendrik Ido Ambacht. Na ook even door een park gewandeld te hebben, hadden de wandelaars rust in sportpark “Schildman” in de kantine van voetbal landskampioen ASWH. Na de rust wandelde men verder door het park en ging nu verder naar Zwijndrecht. Men kwam wel nog even in Hendrik Ido Ambacht, maar dat maar een klein stukje en verder wandelde men steeds in Zwijndrecht, waar de 2e rust was bij voetbalvereniging VVGZ.

mvc-193f.jpg Na de rust wandelde men via het Maaspad langs de Oude Maas en had men een mooi uitzicht over Dordrecht. Na de Oude Maas verlaten te hebben ging het verder naar het 3e rustpunt langs het Vrijwilligerpad. Na deze rust wandelde men langs het station in Zwijndrecht weer terug naar Hendrik Ido Ambacht. Men wandelde nu verder bijna uitsluitend over voetpaden richting Ridderkerk en aangekomen bij de Damweg, was men weer terug in Ridderkerk en was het nog een klein stukje naar het eindpunt in de Tarwestraat. De wandelroute was mooier dan vorig jaar, toen waren er vele lange eentonige wegen bij. Nu bleef men steeds in de bebouwde kom, met maar een klein stukje langs de A16, maar dat mocht geen nam hebben. Het weer was de wandelaars buitengewoon goed gezind, want het bleef tot het einde toe droog. Om kwart voor vier ging de bus terug en toen regende het. De thuisblijvers kregen dus ongelijk en zullen u wel spijt hebben, dat ze niet zijn meegegaan.