2006-10-15 – Breda – 13e West-Brabantse Loopdag – WSV Wiego

Op 15 oktober 2006 waren er ongeveer 400 wandelaars aanwezig voor de jaarlijkse West-Brabantse Loopdag in Breda. Mede door het ontbreken van openbaar vervoer was deze tocht iets minder druk bezocht dan vorig jaar. Wel deden er enkele Bredanaars mee aan de Kempische tochten. Zij waren al vroeg in Essen om met de laatste tocht mee te doen, deze wandelaars waren echter voor 09.00 uur terug in Breda om daar deel te nemen aan de West-Brabantse Loopdag. Erg sportief!!

De wandelaars vertrokken al voor 09.00 uur vanuit de kantine van atletiekvereniging “Sprint”. Over het bruggetje en na verlaten van de parkeerplaats ging het rechtsaf via de Dr. Schaepmanlaan naar het Zaartbos, waar nu vier zwarte loslopende runderen te zien waren. Na het Zaartbos ging het via de Montenslaan en de Burg. De Manlaan weer het Mastbos in. Via het “berkenpad” kwam men weer op de Galderseweg en voor Kasteel Bouvigne sloeg men linksaf en ging men vervolgens via het onverharde wandelpad langs de boerderij van Staatsbosbeheer weer terug naar de Galderseweg om even later het Mastbos weet in te gaan. Via diverse paden ging het nu naar de Heistraat, waar de rust was in café “Dennenlucht”. Na de rust ging het via de Marellenweg weer terug het bos om later langs de gracht van de kogelvanger weer uit te komen op de Galderseweg. Via de Reeptiend en het Schuitpad wandelde men nu naar de stuw in de Mark om, na de brug over te zijn gegaan, weer uit te komen op de Galderseweg, die nu richting Galder werd gevolgd. Bij lantaarnpaal no.67 ging het rechtsaf weer het bos in. Via diverse paden wandelde men nu langs het nieuw aan te leggen Turfven naar de Huisdreef. Na het passeren van restaurant De Boswachter sloeg men linksaf en ging nu naar de kruising van de Overaseweg met de Dr. Schaepmanlaan en de Burg. de Manlaan. Hier ging het rechtsaf en daarna weer linksaf het parkeerterrein op en kwamen de wandelaars weer terug bij het startpunt. Velen spraken hun bewondering uit voor de mooie route.

 

Jef Maanders