2003-01-04 – 20km – Breda, Oliebollen Tocht

Bron: http://www.egonvanamelsvoort.com/Wandelen/mijntochten.htm

Ik stond al vroeg klaar voor de oliebollentocht van WIEGO maar we mochten pas om 12:00 uur weg. Het is maar 20 kilometer, dus dan is het niet zo erg, dan ben je toch nog wel op tijd klaar. Onderweg kregen we meteen al met een wijziging te maken in het parcours. De fietspaden die we zouden nemen stonden allemaal onder water in verband met extreme regenval. Je zag de paden al na een meter op 10 in het water verdwijnen en in de verte een klein stukje voor de dag komen om daarna weer de diepte in te gaan. De omleiding was niet geheel duidelijk. Ik merkte pas na een tijdje waar ik eigenlijk was en waar ik weer op de juiste route uitkwam.
Het was verder wel een mooie tocht en het was niet al te koud. Lekker lopen dus. Ik was een beetje moe van tevoren. Na afloop even smullen van de oliebollen, want die horen bij de tocht met zo’n naam.
Ik heb een leuke dag gehad en was redelijk op tijd thuis. Gelukkig maar, want morgen ga ik weer wandelen. Dan in Milsbeek (Noord Limburg) Hopen dat ik daar kan komen, want het water stijgt met het uur en daar zijn veel grote rivieren in de buurt.
Deze tocht was goed georganiseerd en voor herhaling vatbaar. Ik denk dat ik ook maar de andere winterserie tochten van WIEGO ga lopen. Deze tocht krijgt van mij een 8.