2004-03-27 – Leerdam, ???

bron: www.internetbode.nl

Wandeltocht van Wiego Breda in Leerdam

maandag, 29 maart 2004
BREDA – Op 27 maart was de 1e wandeltocht van Wiego bij een andere vereniging in Nederland en dit keer was het Leerdam, met 48 deelnemers, waaronder verschillende gasten.

Na de busreis konden de deelnemers van Wiego rond 10.00 uur vertrekken. Het vertrek was vanuit het Patrimonium en via de Deutzstraat en de Groen van Prinstererstraat ging men over een kippebruggetje, stak men vervolgens een drukke weg over om daarna langs het station Leerdam en vervolgens langs de Watertoren , via Oud Schaik, naar het buitengebied te gaan. Men liep nu door de polders en kwam daarna uit op de Lingedijk, die overging in de Kuyperweg, waarna men bij de rust kwam in Cafetaria Voorhuys Na de rust wandelde men terug naar de kruising Veerweg, om vervolgens via de Provinciale weg naar Acquoy te wandelen met de scheve kerk en waar op het kerkhof Mevrouw Pisa. Is begraven.
Vervolgens wandelde men langs het vogelopvangcentrum en via de dijk kwam men terecht in het centrum van Leerdam en ging men terug naar het Patrimonium.
Jessy Smeekens (20) uit Breda was voor de 1e keer met de bus van Wiego meegegaan, om in Leerdam te gaan wandelen. Ze is pas vorig jaar met wandelen begonnen en dat bevalt haar goed. Sinds januari is ze lid van Wiego geworden, met het voornemen aan veel wandeltochten deel te gaan nemen. De wandeling in Leerdam vond ze best gezellig en 10 april gaat ze weer mee naar Wijk en Aalburg.
Plannen voor de 4-daagse van Nijmegen, heeft ze voorlopig nog niet.
Op 10 april is het weer met de bus mee om te gaan wandelen in: Wijk en Aalburg. De afstand is dan 10-15-20 of 30 km. Men dient zich in verband met het aantal beschikbare plaatsen en vertrektijd en plaats, per telefoon aan te melden bij: Hans Verbruggen, Telf. nr. 5657357. Ook zij, die geen lid zijn van een vereniging, zijn welkom.
Op 30 november is het weer met de bus mee om te gaan wandelen in: Oelegem (B). De afstand is dan 6-12 of 20 km. Men dient zich in verband met het aantal beschikbare plaatsen en vertrektijd en plaats, per telefoon aan te melden bij: Hans Verbruggen, Telf. nr. 5657357. Ook zij, die geen lid zijn van een vereniging, zijn welkom.