2006-02-18 – WIEGO, 15e Snerttocht

Op zaterdag 18 februari 2006 hield W.I.E.G.O. de 15e snerttocht. Dit jaar kwam het wandelevenement voor de 1e keer voor in het landelijk wandelprogramma en startte de tocht nu niet eens vanuit het woonhuis van een van de leden. De start was deze keer vanuit de "RKBS De Griffioen"  in de Schoolstraat 45, te Prinsenbeek. WIEGO rekende op maximaal  200 bezoekers, maar dit bleken er uiteindelijke 470 te zijn.  Wandelsport Verenigingen kwamen o.a. uit: Geldermalsen, Leerdam, Vlissingen, Gorinchem en Streefkerk en dáár hadden ze bij W.I.E.G.O. niet op durfen hopen.

Na het vertrek ging het rechtstreeks naar het Liesbos, dat geheel doorkruist werd. Maar de mooie wandelpaden waren nu modderpaden en de wandelaars moesten heel goed uitkijken om geen modderbad in hun schoenen te krijgen. Na het Liesbos doorkruist te hebben ging het weer terug naar Prinsenbeek, waar een rust gepland was in café “’t Veehandelshuis”. Door het grote aantal deelnemers was het voor de bediening (twee man),  haast onmogelijk om iedereen te bedienen en was het café stampvol. Ze hadden ook hier niet op zo`n grote toeloop gerekend.

Na de rust, ging het de Haagse Beemden in. De wandeltocht ging rond “de Burgst” heen en hier was het wandelpad minder goed bewandelbaar. Gelukkig was dit pad maar kort en kon men verder over de fietspaden, welke er wel keurig bijlagen.

Het wordt denk ik tijd, dat Breda ook eens aandacht aan de wandelaars schenkt en voldoende wandelpaden aanlegt. Wandelaars vallen niet op, omdat ze nooit geen problemen veroorzaken en het ligt waarschijnlijk daaraan, dat ze te weinig aandacht krijgen.

De wandeltocht zelf was erg mooi en voor herhaling vatbaar, jammer natuurlijk alleen van die modder. Bij terugkeer was er voor iedereen een dampende kom erwtensoep en deze vond dan ook gretig aftrek. Volgend jaar zal het een nog mooiere tocht zijn. Enkele wandelaars vroegen of er volgend jaar geen 30 km bij zou kunnen, want ze vonden 30 km wel wat kort en bovendien zou er dan een betere spreiding komen bij aankomst.