2006-03-04 – 4e en Laatste Winterserietocht van W.I.E.G.O. dit jaar

Om 09.00 uur vetrokken als eerste van de 465 deelnemers de 40 kilometer-wandelaars.Het vertrek was zoals gewoonlijk vanuit het Schuttershof in de Viandenlaan.

Via de Ginnekenmarkt ging het naar het Mastbos. Bij het 1e bospad langs de Galderseweg werd het bos in gegaan. Via diverse paden wandelde men verder om bij de Dr. Schaepmanlaan het bos te verlaten en langs het Sprintterrein en via de Trippelenberg naar de Rijsbergeseweg te wandelen. Hier stak men de weg over en via de Rith ging men naar het Liesbos. Door de vorst lagen de paden er nu goed bij. Ook het Liesbos werd doorkruist om uit te komen bij de Groenstraat in Prinsenbeek. De rust was evenals bij de Snerttocht in café “’t Veehandelshuis”. Nu hadden ze wel rekening gehouden met een grote drukte en was de zaal ook open voor de wandelaars er was er nu ruimte genoeg. Na de rust werd weer via het Liesbos teruggewandeld. Men kwam nu aan de andere kant van het bos en via de tunnel op de Moerdijkse Postbaan ging het nu naar Vuchtschoot. Via de Achterse Rith wandelde men via Effen, de Overaseweg en kriskras door het Mastbos, weer terug naar het Schuttershof.

Lilian Crielaard (45 jaar) uit Giessen wandelde voor de 2e keer in Breda, maar het was haar 1e tocht van de Winterserie. Ze waren met z’n vijven uit Giessen gekomen, want zei Lilian: “meer konden er niet in de auto”. Deze tocht was als voorbereiding op de Nijmeegse 4-daagse, want zij wilt nu voor de 3e keer deelnemen. De laatste keer dat zij deelnam was in 1999 en zij hoopt maar dat ze ingeschreven wordt. Zij vond het een mooie gevarieerde route door bos en over landelijke wegen.

 

Jef Maanders