2006-05-06 – Amstelveen, 17e Poel en Bostocht

Op 6 mei 2006 vertrok de bus met 50 wandelaars van W.I.E.G.O. naar Amstelveen om daar deel Met zn allen aan de wandel: Poel en Bostocht l te gaan nemen aan de 17e Poel en Bostocht. Om 10.30 uur was de bus in Amstelveen en konden de wandelaars vertrekken om 5-10-15 of 25 km. te gaan wandelen. 

Men vertrok vanuit de kantine Poelzicht, gelegen aan de Amstelveense Poel.. Na vertrek ging het over een brug gelijk linksaf het Amsterdamse Bos in. Hier passeerden de wandelaars een aan de rechterkant van de weg gelegen bamboebrug. Een klein stukje moest men linksaf en was het ploeteren geblazen over een zeer lang soort duinpad. Toen dit pad ten einde was dacht men: “hier zijn we gelukkig vanaf”, toen er weer zo’n slecht pad kwam, maar dat was gelukkig niet zo lang.

Heerlijk weer! Men bleef nu kriskras door het bos wandelen om het bij de parkeerplaats aan de Emmakade te verlaten. Men moest nu een brug over en wandelde even een klein stukje in Amstelveen over de Emmakade en ging hierna rechtsaf het Dr. Jac. P. Thijssepark in. De paden hier hadden allemaal een plantennaam en deze planten stonden dan langs de kant van de paden. De wandelaars konden ook nog even pootje baden, want ze moesten over een bielzenbrug, die gedeeltelijk onder water stond.
Op het eind van het park kwam men op de Amsterdamseweg, waar Gerard Joling aan het trimmen was. Toen hij even later op de Oude Karselaan de wandelaars weer tegen kwam ging hij even poseren, zodat er een foto van hem gemaakt kon worden. Even later ging het weer over een brug en na een paar paden kwam men op de verharde weg en na onder een viaduct door te zijn gegaan was men weer op het eind van de tocht.

Profiel van een wandelaar:
Wilma Bouman (50+) is in september 2005 bij W.I.E.G.O. met recreatief wandelen begonnen en haar 1e tocht was de Airbornetocht in Oosterbeek. Ze wandelt graag, maar wel recreatief. Deze tocht in Amstelveen vond ze prachtig, ze had niet verwacht dat het zo mooi zou zijn, vooral de Dr. Jac. P. Thijssetuin. Het was voor haar een onbetaalbaar dagje uit geworden.