2006-06-03 – Groot-Ammers, 19e Ooievaarstocht

mvc-233f.jpg Op zaterdag 3 juni 2006 gingen 30 wandelaars onder de vlag van W.I.E.G.O. naar Groot-Ammers, om daar de 19e Ooievaarstocht te gaan wandelen.

Om 10.00 uur kwam de bus met de wandelaars van W.I.E.G.O. aan bij het streekcentrum (Ooievaarsdorp) “Het Liesvelt” in Groot-Ammers. Na het verlaten van het startbureau wandelde we even over de openbare weg, In het buurtschap Gelkenes gingen wij een afgesloten gebied in. Het pad was erg lang, maar het gebied was zeer mooi. We waren dan ook meer aan het genieten dan aan het wandelen.

Een reuzenbloem Bij het einde van het pad kwamen we even door bebouwd gebied, maar dat was maar even. We volgden al snel een lang gerekte rivier met hoge pollen en groene halmen met als enig doel die molens in de verte. Erg mooi!

Eenmaal weer terug op de Provincialeweg moest men oversteken. Rechts van deze weg stond een molen en daarachter had men sfeervol een partytentje opgezet, waar het 1e rustpunt was. Na de rust wandelde men over het erf van de molenaar om daarna een oneindig graspad te volgen en weer uit te komen op de Provinciale weg, waar men nu op bleef wandelen tot de rotonde om vandaar naar Ameide te wandelen, waar in Het Wapen van Ameide, de 2e rust was. 

dsc01727.jpg Na de 2e rust wandelde men naar het plaatsje Waal. Vandaar ging het via de Lekdijk weer teug langs de buitenkant van de bebouwing om, na het oversteken van de Provinciale weg, via de Wilgenweg weer terug te keren in het streekcentrum, waar 2 ooievaarsnesten op het dak stonden, maar de ooievaars die bij het vertrek op het nest stonden waren nu verdwenen. Er was slechts een ooievaar te zien, die even op de grond lag te rusten, maar die weg wandelde bij het zien van de wandelaars.

Profiel van een wandelaar:

Leny Kusters (49) ging voor de 1e keer met de bus van W.I.E.G.O. mee, om deel te nemen aan de Ooievaarstocht in Groot-Ammers. Ze wandelt niet zoveel, want gewoonlijk gaat ze hardlopen. Aan de 4-daagse heeft ze al 5x deelgenomen, mar wel met grote tussenpozen. De laatste keer was 2 jaar geleden en toen deden ook haar 2 dochters mee. Die wandelden 30 km en zij deed mee aan de 50 km. Deze Ooievaarstocht, met het mooie weer, vond ze een mooie tocht en vooral de startplaats met de ooievaars op het dak vond ze prachtig.