1e Buurtwandeling in Heuvel – Breda

Op initiatief  van de GGD werd op woensdag 6 september 2006 in de wijk Heuvel de 1e buurtwandeling gehouden. 3 of 5 km voor personen van 55 en ouder…

Diverse instanties werkten hierin samen, zoals: Wandelsportvereniging W.I.E.G.O., de SOB, Breda-Actief en Vertizontaal, die allen een afvaardiging hadden gezonden. Ook een vertegenwoordiger van de Mantelzorg en de Gemeente Breda was aanwezig. De opkomst was ver boven de verwachting, want er waren 65 deelnemers.

Het vertrek was vanuit het Inloophuis op het Mgr. Nolensplein. Met een omweg kwam men bij de Aa-of Weerijs en via de wandelpaden kwam men bij het Scoutinggebouw. Daar was een rust ingelast en kregen de wandelaars een banaantje en wat drinken. Na de rust wandelde men verder langs de Aa-of Weerijs naar het eindpunt in steunpunt “De Brink”, wat ook bij velen onbekend was. Deze wandeling had ook een doel: mensen aan het wandelen krijgen en ze op deze wijze kennis te laten maken met hun wijk; hetgeen buitengewoon goed gelukt is.

In het steunpunt werden de wandelaars ontvangen met een kop soep en broodjes. Ook werd hen gevraagd deze ervaring op papier te zetten. En natuurlijk de vraag of ze weer zouden meedoen aan een buurtwandeling, werd door bijna iedereen met: “ja zeker” beantwoord. Het wandelen was zo goed bevallen, omdat er niet goed doorgelopen werd en iets geslenterd, want daar werden ze bijna allen moe van. Het initiatief van de Heuvelwijk verdient navolging in alle wijken, want de deelnemers vonden het allemaal heel gezellig en hoopten op een volgende keer.

 

Coba van Haperen (74) had meegedaan aan de 3 km. Het was haar ook goed bevallen en zo wist ze ons dan ook al te vertellen dat ook zei de volgende keer er bij is …

 

Jef Maanders