2006-09-23 – Loon op Zand – 44e Herfstkleurentocht

Op 23 september 2006 ging W.I.E.G.O. met de bus naar Loon op Zand om daar met 47 wandelaars deel te nemen aan de 44e en tevens laatste Herfstkleurentocht in Loon op Zand., georganiseerd door Wsv. “Brabants Glory”. De wandelaars van W.I.E.G.O. konden al voor 10 uur vertrekken vanuit Café “Concordia” en de langere afstandlopers gingen dan ook direct op pad. Men wandelde slechts even door het dorp, maar na het viaduct ging het bijna direct de Loon –en Drunense duinen in. Na passeren van een wildrooster kwam men vele vrij los lopende runderen tegen. Bij het uitkijkpunt van natuurgebied Lobelia”” van Natuurmonumenten liep men weer over een wildrooster en was men de runderen voorbij. Maar even later moesten de wandelaars door een klaphek en nu stonden er 2 runderen midden op het pad en die werden voorzichtig gepasseerd. Na het passeren van het volgende klaphek ging het nu na De Moer, waar in Café-Partycentrum “’t Maoske” (bekend bij de Kennedymars-lopers) het 1e rustpunt was. Na de rust ging even door het dorp, maar even later liep men na het passeren van een klaphek, weer de bossen in van Landgoed “Huis Ter Heide”, eveneens van Natuurmonumenten,en volgde nu de blauwe wandelroute. Die werd gevolgd tot men weer bij een klaphek kwam en men over de verharde weg wandelde. Hier werd een fietspad door een tunnel gevolgd en na de tunnel sloeg men, net voor Loon op Zand linksaf en ging even later weer de bossen in en ging het richting heide en even later werd de gele wandelroute gevolgd. Via een kleine zandvlakte kwam men even later weer bij de verharde weg en voor een tunnel ging het rechtsaf, langs Recreatiepark “Droomgaard”, naar Kaatsheuvel, waar de 2e rust was in Café-Feestzaal “Avondrood”. Na de rust ging het door de achteruitgang van het café door het recreatiepark en na het einde van dit park stak men de weg over en kwam weer in het bos. Nu volgde men weer gedeeltelijk de rode wandelroute.Men bleef in de bossen wandelen tot de straat “Land van Kleef” en was men weer terug in Loon op Zand. Na nog enkele straten doorgelopen te hebben, kwam men weer terug in Café “Concordia”. Om kwart voor vier ging de bus weer terug en waren de wandelaars deze keer eens vroeg thuis. Carla Eysbach (64, maar 28 september 65), was in 1990 lid van W.I.E.G.O., maar door haar verhuizing naar Rotterdam, was ze daar lid van een andere wandelsportvereniging geworden., Maar Carla kwam nog wel regelmatig in Breda wandelen. In juli dit jaar kwam ze in Breda wonen en sinds september is ze weer lid van W.I.E.G.O.. Ze was nu voor de 2e keer met de bus meegegaan en beide tochten vond ze mooi..

Jef Maanders