2e Brabantse Wandeltocht

Op zondag 24 september werd in Breda een wandeltocht georganiseerd onder het motto “Brabant Wandelt”.

Dit is een initiatief van de Provincie Noord Brabant en uitgevoerd door KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland en Sportservice Noord-Brabant. In Breda werd dit initiatief werd mogelijk gemaakt door: Breda-Actief, S.O.B, Thuiszorg Breda, Zorgcentrum IJpelaar en Zorgcentrum Oranjehaeve (Concern Aeneas) en Wandelsportvereniging “W.I.E.G.O.”.

De opkomst was boven verwachting groot. Men had 80 deelnemers verwacht, maar er waren er 222, met 62 op 1,5 km, 91 op 3 km. ,61 op de 5 km. en zelfs 8 op 10 km., hetgeen enige problemen gaf bij het vertrek, waardoor Wethouder Schoenmakers het startsein niet kon geven, maar daar werd door niemand zwaar aan getild, ook niet door de Wethouder. De start vond om 2 uur plaats vanuit het Verzorgingshuis “Lucia” aan de Liesboslaan. Na het vertrek ging het voor langs de molen en voor velen was het de eerste keer dat ze de molen van zo dichtbij zagen. Alleen het pad lag er niet zo best bij voor de rolstoelers. Alle afstanden liepen gezamenlijk tot de stenen brug in het parkje. De 1,5 ging weer huiswaarts, terwijl de overige afstanden gezamenlijk doorliepen over de Sprundelsebaan tot de Oude Liesboslaan en hier ging de 3 km. rechtsaf terug en de 5 en 10 km. gingen linksaf tot Eetcafé “De Peer”, waar een rustpunt was. De 5 km. ging na de rust terug, terwijl de 10 km. nog een rondje om en door het Liesbos maakte en weer terug kwam bij het eetcafé voor een 2e rust en daarna ook terug ging. Na het wandelen kwamen er 2 doelstellingen uit de enquête. De 1e was, nader te worden geïnformeerd over het wandelen voor senioren, de 2e was wandelmogelijkheden binnen het zorgcentrum. Men kan spreken van een buitengewoon geslaagde dag.