2007-03-10 – Vlissingen – Lente Wandeltocht – WIK

Op 10 maart 20007 ging W.I.E.G.O., voor de eerste keer van dit seizoen, met de bus naar Vlissingen om daar met 36 wandelaars deel te nemen aan de jaarlijkse Lentetocht.
De eerste wandelaars van W.I.E.G.O. vertrokken om 10,29 uur vanuit het Welzijnscentrum, gelegen aan de Adriaan Coortelaan 1 te Vlissingen. Vanaf het vertrekpunt ging het linksaf, tot de Bloemenlaan. Daar sloeg men linksaf en via nog twee lanen kwam men op het Baskenburgpad, waar men op het einde linksaf sloeg om het fietspad langs de Sloeweg te volgen. Na over de brug over het Kanaal door Walcheren te zijn gegaan sloeg men voorbij de spoorlijn rechtsaf en volgde daar een fietspad.
Via een tunnel en na de weg overgestoken te zijn kwam men in Oost-Souburg. Hier wandelde men eerst in de bebouwde kom, maar op het einde van de Kromwegesingel ging het rechtsaf via de Ritthemsestraat richting Ritthem. Maar dat was maar even, want aangekomen bij de Landbouwweg ging men die op en nu volgden lange smalle wegen door de polder om te eindigen bij wegrestaurant "De Rode Leeuw" te Nieuw en St. Joosland, waar de rust was en men er 14,3 km. op had zitten.
Na de rust wandelde men even een stukje terug, om vervolgens via binnenwegen en nog een modderpad achter het sportpark, naar Middelburg te wandelen. Na het passeren van de tunnel onder het spoor, wandelde men over de Stationsbrug en ging meteen rechtsaf over de Loskade. Na nog drie bruggen over te zijn gegaan, wandelde men het Veerse Bolwerk op dat gevolgd werd tot het einde. Na de fietstunnel Groenewoud en over de Schoebrug ging het over de Oude Vlissingseweg en door het Erasmuspark naar Groot Abeele om vervolgens via het Koopmans-voetpad terug te gaan naar Oost-Souburg. Hier wandelde men over de Kanaalstraat naar de draaibrug, ging die over en na de tunnel kwam men in West-Souburg uit in de Kerklaan. Die kwam uit op de Vlissingseweg en deze werd gevolgd tot de Nieuw-Zuidbeekseweg. Hier langs volgde men het fietspad om vervolgens linksaf de Lange Neelweg op te gaan. Bij de Sloeweg ging het rechtsaf via het fietspad naar de Bossenburgweg. Even later had men nog een pad langs het water af te leggen en was men weer terug op het vertrekpunt. De tocht was mooi te noemen en dit was ook wel te danken aan het prachtige weer, want ondanks de harde wind, waren de wandelomstandigheden prima.

Jef Maanders