2009-06-28 wandelen in Breda

46e Bossentocht in Breda.

Op zondag 28 juni 2009 organiseerde wandelsportvereniging WIEGO in samenwerking met wandelsportvereniging Telstars te Breda de 46e Bossentocht met afstanden van 30 of 40 km. Deze tocht is uitermate geschikt als voorbereiding voor de Vierdaagse van Nijmegen. Het vertrek was weer vanuit Café-Zaal “Heuvelzicht” en reeds voor 8.00 uur konden de wandelaars aan hun 30 of 40 km. beginnen. Men wandelde rechtstreeks naar het Mastbos en via de Stouwdreef en  het Eeuwigheidlaantje wandelde men naar de Lange Dreef.

Daar ging het linksaf tot aan het einde van de Dreef en op de Oude Postbaan sloeg men linksaf naar de Galderseweg. Via de Galderseweg ging het richting de Blauwe Kamer, maar 50 meter daarvoor ging het een onverhard pad op langs de “Sensis” onderwijsinstellingen. Dit pad kwam uit bij de stuw over de Mark. Na de stuw ging het rechtsaf langs de rivier De Mark en kregen de wandelaars een mooi zicht  op de omgeving. Na het passeren van De Klokkenberg ging het linksaf naar de Koekelberg, waar een wagenrust was. Na de rust werd de weg vervolgd en na het oversteken van de Strijbeekseweg, ging het even later linksaf en wandelde men nu richting landgoed Luchtenburg. Vandaar ging het langs landgoed Valkenberg en via De Leeuwerik naar Gilzeweg, waar in Café “Schutterslust” de rust was.

De 40 km-wandelaars liepen echter eerst nog hun eerste extra 5 km via het Chaambos en over landgoed Valkenberg. Na de rust ging het via het “Nieuwbos” weer terug naar het St. Annabos. In het Nieuwbos wandelden de deelnemers op de afstand 40 km hun tweede extra 5 km en kwamen daarbij onder meer door SnijdersChaam. Via de Geertbroekseweg ging het naar de 2e wagenrust. Na deze rust wandelde men eerst door het tunneltje en vervolgens door het Ulvenhoutsebos, om via de Rouppe v.d. Voortlaan, naar de Ulvenhoutselaan te wandelen. Via de Bieberg ging het nu via de boerderij van Staatsbosbeheer, waar weer een wagenrust was, naar het Mastbos. Bij de Dr. Schaepmanlaan kwam men het bos weer uit en via de Dr. Batenburglaan en de Mastbosstraat kwam men weer terug in Café-Zaal “Heuvelzicht”.

Bij vertrek was het benauwend weer en dat bleef zo tot even na de rust in café “Schutterslust”. Het begon toen op te klaren en de zon kwam door en het werd zeer warm. De tocht op zich was zeer mooi en ook de verzorging onderweg was prima.

Jef Maanders