2009-06-20 wandelen in Oud-Alblas

44e Graafstroomtocht in Oud-Alblas.

Op zaterdag 20 juni 2009 ging WIEGO met de bus naar Oud-Alblas. Ze nam daar met 26 wandelaars deel aan de 47e Graafstroomtocht, georganiseerd door wsv. Nooit Gedacht.

 

De chauffeur was eindelijk weer Piet Eland, welke door een hernia operatie, 10 weken buiten dienst was. Om 10.00 uur was de bus in Oud/Alblas en kon men vanuit gemeenschapscentrum ’t Trefpunt in de Koningin Wilhelminalaan vertrekken. Men wandelde nu richting A15 waar het eerst over een viaduct van de HSL lijn ging en even later weer een viaduct over de A15. Na het viaduct ging het linksaf en na het oversteken van De Biezen volgde men het Wilgenpad tot in Papendrecht. Vervolgens ging het over de Merwedebrug naar Dordrecht. In Dordrecht wandelde men langs de rand van Dordrecht over het Generaal Spoorpad langs het Wantij naar de Bankhoekweg. Daar stak men de weg over en volgde toen het fietspad tot de Vogelaarweg, waar de rust was bij wielervereniging Mol. Op de aanwezige wielerbaan was er een ernstige valpartij en moest de ziekenwagen komen. Helaas had een wielrenster uit Bavel deze wagen niet gezien en botste er achterop en omdat ze bewusteloos raakte, moest er een tweede ziekenwagen komen.

 

Na de rust wandelde men langs een links gelegen recreatiegebied. Aan het einde van dit pad ging het over de Baanhoekspoorbrug en via de Tolsteeg ging het toen naar Wijngaarden. Aangekomen in de Dorpsstraat sloeg men linksaf en via het Alblasserbos Ging het weer terug naar Oud-Alblas. De deelnemers op de afstand 30 km gingen in Wijngaarden rechtsaf en wandelden naar hun rust in Bleskensgraaf, warbij zij zowel de Provincialeweg als het riviertje de Graafstroom moesten oversteken. Na de rust wandelden zij terug naar Oud-Alblas door eerst aan de noordkant en daarna aan de zijkant van de Graafstroom te lopen. Verder wandelden zij om de hele zuidkant van Oud-Alblas alvorens bij de finish te geraken.

 

Ook onze chauffeur Piet had z´n wandelschoenen aangetrokken en de tocht van 15 km. gewandeld. Hij is tevens een fervent vierdaagse wandelaar en op 28 juni zullen we hem wel als wandelaar terug zien bij de Bossentocht in Breda. In Oud-Alblas werd ook nog de rommelmarkt door enkelen bezocht. De tocht was door de vele mooie vergezichten erg mooi, maar het op eindeloos lange wegen wandelen, vonden velen niet zo prettig.

Jef Maanders