2009-07-10 Heuvel-Buurtwandeling

Heuvel-Buurtwandeling

 

Op vrijdag 10 juli 2009 werd voor de 4e maal een buurtwandeling van 3 en 5 km gehouden in het Heuvelkwartier. Dit evenement werd georganiseerd door de Werkgroep Heuvel in beweging. Dit is een samenwerkingsverband van Stichting Wijkbelang, Stichting Ouderenwerk Breda, Surplus Welzijn, wandelsportvereniging WIEGO en Theehuis Heuvel.

De start was vanaf  “Het Inloophuis”, Mgr. Nolensplein 11 en ging vandaar naar de nieuwbouw van het Heinsiushof. Na het oversteken van de Van Slingelandtstraat, kwam men via de Schimmelpennickstraat op het Heuvelplein. Via diverse straten wandelde men naar de nieuwbouw van de school in de Verbeetenstraat. Daarna ging de wandeling verder naar de nieuwbouw van WSSt in de Dr. Struyckenstraat. Na het passeren van de nieuwe “Bredase Ring” ging het naar de Langendijk, waar men voor de brug het pad opging langs de Aa of Weerijs om naar het Scoutinggebouw te gaan, waar de rustplaats was.

Na de rust wandelde men over het pad terug langs de rivier om de brug over te gaan en daarna over een houten bruggetje en langs de Graaf Engelbertlaan naar de Ruitersboslaan te gaan. Hier ging het rechtsaf en meteen weer linksaf  en na het passeren van de gesloopte oude “Bredase Ring” ging het via de Talmastraat, met een kijk op de nieuwbouw van de woontorens Sculptura, naar Steunpunt “De Brink” in de Heemskerkstraat 55, waar het eindpunt van de wandeling was.

Hier konden de wandelaars napraten over de zeer geslaagde wandeltocht met een kop soep, een paar broodjes en wat soesjes. Ondanks de regen kwamen toch nog 28 wandelaars opdagen, die na afloop geen spijt hadden, dat ze meegedaan hadden. De wandeling was zeer interessant en ontspannend. Het is vooral een manier om de wijk beter te leren kennen, vooral omdat er veel nieuwbouw is, hetgeen de wijk veel ten goede doet veranderen.

Jef Maanders.