2009-10-25 herfstkleurentocht

Herfstkleurentocht in Boxtel

 

Op 25 oktober 2009 vertrokken 34 wandelaars van WIEGO met zonnig weer naar Boxtel. De reis ging gepaard met een hindernis, want de chauffeur wilde via Oisterwijk naar Boxtel gaan, maar helaas was er een omleiding en moest hij via Den Bosch rijden, zodat de wandelaars pas om half elf vertrokken. Dit was een half uur later dan gepland.

Het vertrek was vanuit het Jacob Roeland Lyceum. Het 1e gedeelte ging door de bebouwde kom, maar daarna over rustige wegen tot Nergena en daar ging het bij huisnr. 12 over een bospad en op het einde over een rijwielpad. Even later ging men door een klaphek en over een graspad langs de Eschestroom. Na over een brug te zijn gegaan ging het even over de verharde weg, maar daarna over zand- en bospaden naar de eerste rust. De wandelaars op de afstand 30 km maakten vanaf hier een extra lus van zo’n 10 km via Vught.

Na de rust ging het langs een sportbank en vennen over bos- en zandpaden, met langs de weg mooie rode paddenstoelen, terug naar de bebouwde kom, om daar in de Dorpsstraat linksaf te slaan en een pad door landerijen te volgen, op naar de tweede rust. Na de rust ging het bijna geheel over verharde wegen en ook wandelde men nog even langs de “Kleine Aa”. In Boxtel waren er een paar leukerds, die de pijlen verkeerd gezet hadden, zodat een paar wandelaars verkeerd liepen en de bus daardoor pas om 16.30 uur i.p.v. 16.00 uur kon vertrekken.

Iedereen was het er over eens, dat het een geweldig mooie tocht was, mede dank zij het mooie wandelweer. WIEGO kreeg ook als herinnering een schilderij aangeboden.

Jef Maanders