2011-08-10 Wandelvierdaagse Breda

WANDELVIERDAAGSE TE BREDA

Van 10 t/m 13 augustus 2011 nam WIEGO met 12 leden deel aan de 55e Wandelvierdaagse te Breda. Het weer was de hele vierdaagse redelijk. Wel begon het vrijdags en zaterdag aan het begin van de middag wat te regenen, maar dat viel achteraf wel mee. Zondag zat het de organisatie echter tegen, want ’s morgens regende het tot ongeveer tien uur en dat was de sluitingstijd voor de afstand 30 km. Die dag kwamen er dan slechts een 60-tal deelnemers opdagen. De deelname was op zaterdag hoger dan het jaar daarvoor. De verzorging op de diverse afstanden was tijdens de vierdaagse zoals we gewend zijn. Iedere dag werd trouw om 10 uur gestart, behalve op zaterdag (en zondag), toen reeds om 9 uur van start kon worden gegaan. Ook de bepijling was prima op orde. Maar dat kan niet anders, want die was in vertrouwde handen van Harrie van Wees en Gemma van Wanrooij.

De parkoersen voerden de lopers ieder dag door het Mastbos, waarbij de 1e en 3e dag het oostelijke deel werd doorkruist en de 2e en 4e dag het westelijke deel. Zaterdag en zondag was er ook de mogelijkheid om 30 km te lopen. Daarvan maakten ook diverse leden van WIEGO gebruik. Daarbij liepen zij zaterdag ten opzichte van de kortere afstanden vanaf Effen door de Krabbenbossen en langs de Aa of Weerijs naar Rijsbergen, waar aan het Kennedyplein een rustmogelijkheid was. Zondag ging deze extra lus van de Trippelenberg (of ’t Hout) door De Rith en de Vloeiweide met een rust op camping Liesbos.