2011-09-25 7e Brabant wandelt

7e Brabant Wandelt had prachtig weer

Op zondag 25 september 2011 werd in Breda voor de 7e maal Brabant Wandelt georganiseerd. In samenwerking met Zorgcentrum “Thebe” locatie Lucia (in de wijk Princenhage) en Wandelsportvereniging WIEGO en gesponsord door Albert Heijn en de Rabobank vertrok dit wandelevenement voor de 6e keer vanuit Zorgcentrum“Thebe” locatie Lucia. Er waren 215 deelnemers. Dit aantal werd mede veroorzaakt door het prachtige, zonnige weer, maar ook door de propaganda en de medewerking van diverse buitenstaanders als begeleider van met name de oudere deelnemers.

De wandeling ging naar en langs Princevillede. Hierna liepen de deelnemers op de afstanden 5 en 10 km langs de Liesboslaan naar eetcafé “De Peer” aan de rand van het Liesbos. Hier kon van een korte rust worden genoten. De 10 km afstand liep daarna om en door het Liesbos weer terug naar “De Peer”en kon eventueel weer rusten. Gezamenlijk leidde de route weer terug langs de Liesboslaan naar de Sprundelsebaan en vervolgde de route van de afstand 3 km naar de Rithsestraat. Verder ging het door het parkje langs de Ambachtenlaan en door het Liesbospark tot de molen zonder wieken aan de Liesboslaan, waarna het Lucia weer werd bereikt. De deelnemers op de afstand 1½ km liepen vanaf de start richting Haagse Markt en via de Doelen naar en door de groenstrook van Princenhage-West en kwamen bij de Ambachtenlaan in het parkje waar de andere deelnemers ook doorheen gingen.

Het was weer een gezellig evenement met vooraf koffie of thee en na afloop twee consumpties en een hapje en een aardige herinnering. De deelnemers en hun begeleiders waren na afloop zeer tevreden over de tocht. Met name Petra Schrauwen van locatie Lucia heeft zich ingezet bij de voorbereiding en uitvoering en voor het binnenhalen van de sponsors. Maar ook de medewerkers van onze vereniging willen wij nogmaals hartelijk bedanken voor hun hulp en inzet.