2012-01-14 2e winterserietocht

Uitstekende opkomst van deelnemers bij de tweede winterserietocht

Op zaterdag 14 januari 2012 organiseerde WIEGO de 2e Winterserietocht 2010/2011. Een tocht waarbij wij aangenaam verrast werden door de grote opkomst van deelnemers. Er kwamen in totaal namelijk 604 wandelaars. We wisten dat Wsv. Steeds Voorwaarts (Stevo) uit Hoofddorp met ca. 45 leden zou komen (het werden er 49). We waren blij verrast dat ook Wsv. Kinderdijk uit Kinderdijk, Wsv De Haartippelaars uit Gorinchem, Sv Oostendam uit Ridderkerk en Wsv. D.D.V. uit Dordrecht waren gekomen. Daar hadden we niet op gerekend en dus moesten er voor de diverse afstanden parkoersbeschrijvingen bijgedrukt worden. Natuurlijk waren wij blij met deze opkomst. Zeker omdat daarmee ook de magere deelname van de eerste tocht volledig werd goedgemaakt. Ook de 20 medewerkers hebben aan dit succes bijgedragen.

De route leidde de wandelaars (afhankelijk van hun gekozen afstand) via de wijk Nieuw Wolfslaar en Bavel naar en door de Seterse bossen naar de rust in Dorst. Daarbij stond aan de Baarschotsestraat de koffiepost. Daarna liep men naar Rijen en achter de camping van Molenschot naar de bouillonpost aan de Goorbergseweg. Verder ging het dan over het golfterrein van Toxandria en buiten Bavel om naar en door het Ulvenhoutsebos, waarbij men de appelpost aan de Roosbergseweg passeerde. In Ulvenhout was weer een caférust, waarna men langs het landgoed Wolfslaar en via de Ulvenhoutselaan aankwam op de finish.