2012-01-07 oliebollentocht deel 2

 

Weersverwachting speelde Oliebollentocht parten

Zaterdag 7 januari 2012 organiseerde WIEGO haar 42e Oliebollentocht met 242 deelnemers. Dat was minder dan waarop was gehoopt. Maar het weer was de voorafgaande week nogal aan de natte kant geweest en de verwachting sprak van buiten op de dag van organisatie. Met dan in gedachte viel de opkomst nog mee. De weersverwachting zat er, voor wat betreft Breda en omgeving, goed naast. Het bleef een droge dag met een flauw zonnetje. En de deelnemers hadden het naar hun zin en kwamen terug met lovende woorden over het parkoers en de organisatie. Vooral toen ze ook nog eens een zakje oliebollen kregen en een consumptie. De oliebollen werden, zoals altijd, bij ons bestuurslid Bep v.d. Westen thuis gebakken en in de zakjes verpakt. De oliebollenbakkers hadden weer een deel van hun nachtrust opgeofferd, waardoor de oliebollen er al waren toen de eerste wandelaars terugkwamen. En iedereen was zeer te spreken over de oliebollen, én over de consumptie, én over de tocht. Uiteraard hebben de 20 medewerkers daaraan hun steentje bijgedragen en wij zijn hen dan ook zeer dankbaar.

De route van de Oliebollentocht liep deels door het Mastbos, deels door het Ulvenhoutsebos, langs het landgoed Wolfslaar, over de Bieberg, langs de rivier De Mark en door het Laurenspark. De centrale rustplaats was voor alle afstanden (uitgezonderd 5 km) in Ulvenhout bij Café Christianen. De start en finish uiteraard in het clubgebouw van Handboogschutterij “Prins Hendrik” aan de Viandenlaan in de Bredase wijk Ginneken.

De deelnemers kwamen natuurlijk niet alleen uit Breda of de naaste omgeving. En het waren uiteraard ook niet alleen leden van WIEGO die meeliepen.