preparaten en dieet

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 PREPARATEN EN DIEET

 

Het idee dat een sporter voor betere prestaties of grotere spieren allerlei eiwitpreparaten of vitamines en mineralen moet gebruiken is onjuist. Voor de meeste mensen is gebruik van extra preparaten niet nodig omdat ze voldoende binnenkrijgen via hun voeding. Ons eten is heel rijk aan eiwit en dat eiwit is ruim voldoende voor de spiergroei. Denk je dat je iets tekort komt, probeer dan te eten volgens de “schijf van vijf”. Wie zich toch zorgen maakt of het wel voldoende is, kan een multivitamine nemen. Kies een preparaat waarin niet meer zit dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Dit staat op de verpakking. Er zijn preparaten in de handel die veel meer vitamines bevatten. Dit levert geen gezondheidswinst op en kan zelfs gezondheidsklachten geven. Zo komt het voor dat mensen misselijk en ziek worden van hoge doseringen vitamine B6. In het nieuwe boek “Alles over sport en voeding” van het Voedingscentrum staat informatie over de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, de beste maaltijdmomenten voor en na het sporten en de onzin van vitaminepillen en sportpreparaten. Voor wie wil beginnen met krachtsporten of hardlopen is er ook veel te vinden.

 

Met sporten verbrand je calorieën, maar het zorgt er vooral voor dat je fitter wordt en je conditie verbeterd. Op den duur ga je jezelf fijner voelen. Maar als je wilt afvallen, dan heeft alleen sporten geen zin. In de eerste plaats zal het voedingspatroon moeten veranderen. Dat betekent kortweg: gezonder eten, kleinere porties en minder calorieën per dag. Minder en gezonder eten is het belangrijkste bij het afvallen. Hoe je dat aanpakt lees je op www.voedingscentrum.nl. Sporten helpt je om op gewicht te blijven en kan je ook ondersteunen tijdens het afvallen. En als je dan eenmaal op gewicht bent, is het heel belangrijk om te blijven sporten, zodat je niet weer aankomt. Na een paar maanden regelmatig sporten zul je de voordelen ondervinden en het houdt je gewicht onder controle.