2012-02-11 Snerttocht

 

Snerttocht was weer geslaagd

Onze 21e Snerttocht te Prinsenbeek was dit jaar een week voor carnaval, namelijk op 11 februari 2012. Dus toch een wat carnavaleske datum. Totaal kwamen er 359 wandelaars. Het was een prima wandeldag. De vorst zat nog in de grond, dus geen modderige of ondergelopen bospaden. Ook de zon liet zich zo nu en dan zien en het was toch niet te koud. Het enige wat de lopers tegen viel was het ontbreken van de sneeuw op de boomtakken. Maar ja, daar kunnen wij ook niets aan doen. De wandelaars waren na afloop over het algemeen zeer tevreden. De lekkere erwtensoep (en ook de tomatensoep) speelde daarbij ook een rol. En ook de prijzen van de consumpties vond men heel schappelijk. Er viel slechts één uitvaller te betreuren die we moesten ophalen op de rustplaats. Deze deelnemers was niet lekker geworden, maar werd door zijn medeverenigingsleden opgevangen, zodat hij na afloop toch weer redelijk opgekalefaterd in de bus stapte. Ook de 16 medewerkers zorgden voor een goede en gezellige sfeer.

Ook de hulp van Wandelverzorging “De Sprong” in de vorm van materiaal heeft bijgedragen aan de positieve waardering. En uiteraard heeft ook de directeur van basisschool “De Griffioen” zijn steentje bijgedragen door het ter beschikking stellen van de startlocatie. De route ging via de Viandendreef naar de Verloren Hoek en de Hooiberg om via de Prinsenhoeve het Liesbos te bereiken. Dit werd in diverse richtingen doorkruist om na het verlaten de rust in Prinsenbeek te bereiken. Alleen de afstand 5 km haakte af om rechtstreeks naar de finish te gaan. Na de rust gingen de overige afstanden weer naar en door het Liesbos om dit tenslotte weer te verlaten en via het Vaareind en de Westrik liep men weer door Prinsenbeek terug naar de start.