2012-03-03 4e winterserietocht

Opkomst van deelnemers aan 4e Winter-serietocht was grandioos

 

Aan de 4e en laatste Winterserietocht van dit seizoen op zaterdag 3 maart jl. deden totaal 658 wandelaars mee. Dat was veel meer dan we hadden verwacht. Dat maakte ook meteen de lage opkomst van de 3e winterserietocht goed. Ook de organisatie liep weer op rolletjes, zelfs toen er een wandelaar moest worden opgehaald, die door een handicap de tocht niet kon volbrengen. Hulde dan ook zeker voor al de 23 medewerkers voor hun hulp men inzet.

De route voerde de wandelaars vanuit het Ginneken door het Mastbos, waarbij de deelnemers op de afstanden 10, 15 en 20 km een rust hadden in café “Dennenlucht”. De 20 km lopers gingen daarna ook nog langs Effen. De deelnemers op de 25 en 40 km kregen hun koffiepost aan de Hilbergsedreef bij Effen waarna zij via De Rith en het Liesbos naar Prinsenbeek gingen om van hun rust in café ’t Veehandelshuis te genieten. Daarna liepen zij weer terug via het Liesbos naar de Hazard. Daar maakte de 40 km route nog een extra lus via Vuchtschoot naar de bouillonpost aan de Hellegatweg. Daarna ging deze afstand via het terrein van de Vloeiweide weer naar de Rithsestraat om aan te sluiten bij de 25 km afstand. Gezamenlijk hadden zij bij de Rijsbergseweg hun appelpost, waarna zij met de 20 km afstand terug naar het Mastbos gingen om bij de andere afstanden aan te sluiten richting finish.

Ook deze keer waren er weer diverse verenigingen die meeliepen. Uiteraard was onze eigen vereniging vertegenwoordigd met 68 leden en 2 donateurs. Verder warren Wsv. DJO uit Lisse (50 leden), Wsv. Oostendam uit Ridderkerk (21 leden), Wsv Ha-Gi uit Hardinxveld-Giessendam (21 leden) en Wsv. De Vrijbuiters uit Wijk en Aalburg (15 leden) aanwezig. Verder liepen er nog een aantal wandelaars uit België mee en ook weer (Nederlandse) leden van Wsv. De Sint Jansstappers uit het Essen (B). En tenslotte hadden wij nog 2 deelnemers uit Duistland die 40 km liepen.