2012-04-14 Hardinxveld-Giessendam

Wandelen met WIEGO in Hardinxveld-Giessendam

Op 14 april 2012 nam WIEGO Breda, met 30 wandelaars deel aan de 47e Merwedetocht in Hardinxveld-Giessendam, georganiseerd door wandelsportver. “Hagi”. De wandelaars van WIEGO vertrokken vanaf 9.50 uur vanuit Sporthal “De Wielewaal”. Na vertrek gingen de wandelaars linksaf en via Houwelingenveer en de voetbrug naar Het Laantje kwam men op de Kerkweg. Daar ging men linksaf over “De Giessen” en de spoorwegovergang. Via de Binnendams, de Binnendamseweg en de Oudkerkseweg, die links van “De Giesen” lagen, kwam men in Giesen-Oudekerke. Van daar ging het naar Giessenburg. Hier ging men over de brug even het dorp in en de wandelaars van de 15 km gingen rechtsaf de Doetse Vliet in, terwijl de 20 km verder ging naar Schaluinen en de 30 km ging naar Hoornaar. Op het einde van de Doetse Vliet wandelde men via een fietspad naar de A.M.A. van Langeraadweg, waar de 20 km er weer bij kwam. Even verderop kwam men op de Kerkweg en hier sloot de 30 km weer aan. Op het einde van de Kerkweg kwam men weer de dorpskern in. Na de dorpskern ging het via de Neerpolderdeweg naar een grindpad en vervolgens over een graspad, om via een bruggetje en een woonerf op de Giesenzoom uit te komen. Op het einde ging het linksaf over de spoorwegovergang naar de Parallelweg. Deze werd gevolgd tot de Nieuweweg, waar het linksaf ging naar de Zijlweer. Daar volgde men het fietspad langs de singel en via enkele zijstraten kwam men terug in de “Wielewaal”. Ook dit jaar kreeg WIEGO een mooie herinneringsbeker. De tocht was dit jaar ook weer zeer mooi en met dank aan het zonnige weer.

Jef Maanders