2012-04-28 Poel en Bostocht

Met WIEGO naar de Poel en Bostocht in Amstelveen.

Op 28 april 2012 hadden 57 wandelaars zich opgegeven om te gaan wandelen in Amstelveen. De bus vertrok echter met 49 wandelaars van WIEGO om deel te nemen aan de 21e Poel en Bostocht.

Om 10.20 uur was de bus in Amstelveen en konden de wandelaars vanuit de kantine Poelster, gelegen aan de Amstelveense Poel vertrekken om de 10, 15 of 25 km te gaan wandelen. Na vertrek ging het richting Zonneweide en direct na het viaduct onder de snelweg ging het linksaf het Amsterdamse Bos in naar Amstelveen. Daar ging het even door de bebouwde kom naar het Jac. P. Thijssepark, waar men nog een zwaan op een nest zag zitten en de paden prima onderhouden waren. Vorige jaren kwam men hier het park uit, maar dit jaar wandelde men in tegengestelde richting naar de Emmakade. Men was nu weer in de bebouwde kom, waar men een rondje wandelde. Er was geen last had van het verkeer omdat we alleen over voet- en fietspaden wandelde. Aangekomen op de Kalfjeslaan wandelde we richting het bezoekerscentrum het Amsterdam Bos weer in. Hier vielen de vele bruggen en vele groene grasvelden op.

Terug in kantine Poelzicht was iedereen het er over eens, dat het een prachtige tocht was. Ondanks de slecht weersvoorspelling viel er geen druppel tijdens de wandeling. Er was echter wel een probleem op de langere afstanden omdat het ’s nachts geregend had en alle krijtstrepen die de richting aan moesten geven, weggespoeld waren. De organisatie verontschuldigde zich hierover en de wandelaars hadden daar begrip voor. Helaas waren een paar deelnemers op de 25 km afstand daardoor verkeerd gelopen. De bus zou om vier uur terug gaan naar Breda maar in plaats daarvan kon men pas 26 minuten later wegrijden.

Jef Maanders