2014-06-28 44e Stichtse Lustwarandetocht Zeist

Zaterdag 28 juni ging WIEGO met een goed gevulde bus op pad. De start was bij een speeltuinvereniging aan de rand van Zeist. Even over 10 uur waren we daar. Toen de groep nog naar de koffie onderweg was, liep Ad Stevens al met de routebeschrijving het bos in voor de 30 km. Martha en ik deden het iets rustiger aan, wij gingen voor de 15 km. Hans Visser ging met zijn nieuwe heup voorzichtig op weg naar de 5 km. Na 20 minuten was iedereen op weg om de Utrechtse Heuvelrug te verkennen. Wat moet ik hier nog verder over dit mooie stukje Nederland schrijven. Dit is voor mij het favoriete wandelgebied. Ook nu was de route heel afwisselend, stukjes bos en dan weer heidegebied. Regelmatig een bankje om even te rusten en de omgeving op te nemen. De route was goed gepijld. Al heb ik begrepen dat bij een splitsing van de 30 km. de pijl verscholen was achter een bladertak en een aantal wandelaars de fout in gingen.

We kwamen een monument tegen t.g.v. het 50 jarig bestaan van de Utrechtse rijwielbond in 1968. Dat kwam ons bekend voor. Thuis nagekeken bleek dat we in 2001 een huisje hadden gehuurd in Maarn. Toen heel veel gefietst in de omgeving. Op precies dezelfde plaats had ik een dia gemaakt van deze zuil, nu dus een foto. Het bestaande wandelnetwerk werd ook voor deze route gebruikt. Op de routebeschrijving kwam veel de aanduiding GV met een nr. voor. Gezien het aantal GV nummers op de beschrijving zou je met een goede kaart een wandeling uit kunnen zetten. De rust was in het dorpshuis “t Trefpunt“ in Austerlitz waar je voor 1 euro een kop koffie kon kopen. Daarna voor ons nog 4 1/2 km. naar de startplaats.

Daar zaten al heel wat WIEGO-leden lekker in de zon met een drankje. Het wachten was op Hans en Gerald die nog binnen moesten komen van de 30 km. En toen was het bier op!!!!! Hoe kan dat nou met een bus vol uit Brabant. Vlot dook een van de mensen van de organisatie in de auto, en het probleem was snel opgelost. Precies om 16.00 uur kwamen Hans en Gerald binnen, zodat de bus om 16.08 uur aan de terugreis kon beginnen. De chauffeur Alex had zijn fiets meegenomen in de bus en had een tocht in de omgeving gemaakt zodat ook voor hem de wachttijd vlot was verlopen. Iedereen was vol lof over deze wandeltocht zodat Hans hem meer in het jaarprogramma mag opnemen. Het mooie weer speelde ook mee natuurlijk. Om 17.45 uur was de bus weer in Etten-Leur.