2014-07-15 Vierdaagse van Nijmegen 2014

Dinsdag 15 juli 2014: vandaag zijn Kees en ik weer begonnen aan de Internationale Vierdaagse van Nijmegen. Vanmorgen liepen er twee wekkers af om er zeker van te zijn dat wij wakker zouden worden. Om 5.uur ontbijten en om 6.22 uur met de trein naar Nijmegen. Het was best behoorlijk druk om voor de eerste dag te starten. Wij staan altijd bij de eerst start bij Sodesco en het bord waar de uitvallers op staan. Om 7.40 uur gingen wij van start richting Lent en Bemmel waar wij bijna de post voorbij liepen. Danielle zag ons lopen en nam een sprint om ons in te halen. Wij hadden deze post niet gezien. Om 9.20 uur waren wij op onze post. Een heerlijk kopje koffie en wat lekkers en fruit. Goed en heel mooi. Na even zitten gingen weer door naar onze volgend post van De Sprong om ook even melden dat wij er nog zijn. Een bekertje icetea en we gingen weer door Naar Café De Viersprong. Wij hadden een heel leuk plekje en ons moedertje Lies stond ons al op te wachten. Rond 12.00 uur waren wij er. Even heerlijk lunchen en rond 12.30 uur weer op weg. Op nog geen 500 meter stond ook De Sprong en een verrassing dat Huub er ook bij is. Dat vonden wij heel leuk. Wij gingen weer verder richting Oosterhout na een korte rust bij De Sprong en nu de Oosterhoutsedijk op met nog 5 km te gaan voor deze dag. Vandaag rond 15.45 uur waren we binnen. Even wat drinken en mijn nieuwe schoenen hadden 15 km gelopen. Rond 16.30 uur weer richting Arnhem. Een mooie wandeldag en goed wandel weer

Woensdag 16 juli was de tweede etappe: de dag van Wijchen. Onze eerste koffiestop was in Diervoort. Vanmorgen was het naar mijn gevoel niet zo druk Alleen gingen wij om 7.45 uur van start. Waardoor dit komt laat mij raden. Verder konden wij best goed doorlopen. Rond 9.30 uur waren wij in Diervoort bij De Sprong voor een icetea.  Daarna gingen wij weer door naar Alverna. Bij camping De Drie Linden stond onze eigen blauwwitte wagen. Die is heel mooi opgeknapt. Rond 10.15 uur waren wij bij onze post. Even wat eten en drinken. Het was wat fris maar wel zonnig weer. Rond 10.45 uur gingen wij weer door naar Wijchen. Hier waren wij al om 11.45 uur en gingen wij even bij zaal Sterrenbos zitten. Wij waren blijkbaar vroeg. Een kopje koffie drinken en rond12.00 uur konden wij gewoon doorlopen op de markt. Rond 12.20 uur kwamen bij De Sprong om even een soepje te eten en vervolgens naar onze post van de wandelVrienden. Hier kwamen rond 13.00 uur aan. De rest van onze groep was net Weg. Even een broodje eten en weer door Beuningen en Weurt. Een rust bij OLAT pakken om wat fris drinken en weer verder. Nog 10 km te gaan. Ik vond het al wat laat: rond 15.05 uur in Weurt bij de kolencentrale. Maar toch weer door. Met nog 5 km te gaan kwamen wij Corné, Roland en Miranda tegen bij De Sprong. Maar toch ruim op tijd waren wij om 16.30 uur binnen. Even wat drinken en daarna gingen wij weer naar ons hotel waar we om 18.00 uur weer binnenkwamen. Heerlijk eten, een kopje koffie en slapen. Donderdag gaan de wekkers weer om 5.00 uur af.

Donderdag  18 juli was het al weer de derde dag van Vierdaagse: de dag van Groesbeek. Wij waren weer mooi op tijd wakker; de wekkers gingen om 5.00 uur af. Weer heerlijk ontbijten en met de trein van 6.22 uur weer richting Nijmegen. Eerst bij het scorebord kijken en een foto maken wie er nog in de race zijn. Wij gingen evenals dinsdag en woensdag op ons plekje staan. Het leek een korte rij. De scanners begonnen op 7.30 uur. Dat ging toch wat trager; waarom weet ik ook niet. Wij stonden net voor 7.00 uur in de rij, maar om 7.55 uur gingen we toch van start. Het is op het randje. Wij hadden een late rust in Malden bij een catering voor een kopje koffie. Rond 10.30 uur kwamen wij bij De Sprong aan voor een icetea op Cuijksesteeg langs het water. Daarna gingen wij weer op weg richting Groesbeek. Maar eerst in Mook bij het dorpshuis een ingelaste rust. Nog 5 km naar Groesbeek Het ging heel goed: rond 12.00 uur in Groesbeek. Daar wilde ik even een dropje. Ik had wat zout nodig. Daar kwamen We onze wandelvrienden tegen, die zaten even op een muurtje. Na een paar minuten waren wij weer bij De Sprong voor een beker soep. Rond 12,30 uur gingen wij weer door naar de Zevenheuvelenweg waar verschillende bataljons liepen zoals een groep van de politie uit Groningen. Er was een agent die moest speren om de groep bij te houden. Dat vonden wij wel leuk. Rond 13.00 uur hè hè eindelijk onze eigen rust met onze blauwwitte wagen. Maar die was goed zichtbaar. Nog 10 km te gaan. Om  13.30 uur weer verder. Nog ven langs De Sprong en OLAT. We waren ruim op tijd op de Wedren om 15.30 uur. Het was goed warm weer. Even langs de KRO bij De Verenging en na een biertje weer richting hotel. Weer heerlijk eten en op tijd slapen. Toen sijpelde toch al wat nieuws over een neergeschoten vliegtuig door. Morgen nog een keer twee wekkers die om 5.00 uur af gaan.

Vandaag vrijdag 18 juli al weer de laatste etappe van de Internationale Vierdaagse van Nijmegen: de dag van Cuijk. Vanmorgen evenals de voorgaande dagen gingen we met de trein van 6.22 uur naar Nijmegen waar wij een half uurtje eerder mocht starten, dus om 7.00 uur. Is wel mooi, hadden wij een record te pakken: binnen 5 minuten waren wij gestart. Om 7.05 uur zijn wij vertrokken en rond 9.30 uur in Diervoort aangekomen bij De Sprong om een kopje koffie te drinken. Even zitten en weer door naar onze volgende post. Ook weer bij moedertje Lies en Evert met de mooie blauwwitte wagen. Rond 10.15 uur stond op het matrixbord dat we al 13.8 km hadden gelopen in Overasselt. Om 10.20 uur kwamen wij hier door. Nu even op ons gemak zitten. Het liep goed door. Kees ging ook heel goed. We gingen rond 10.45 uur weer richting Heumen en Malden waar we onder de brug nog even een soepje gingen eten. Op naar de laatste 10 km op de rijksweg richting Malden. Ik dacht: dit redden wij niet om op tijd bij de Heeren te zijn. Rond 13.00 uur liepen wij door Malden. Kees zei: wij gaan niet naar de Molen; maar wij namen wel laatste OLAT en De Sprong. Hier waren rond 13.20 uur. Nu op naar Via Gladiola waar een getogen sfeer was in verband met het vliegtuigongeluk. Ik had op dit moment niet het besef van deze grote ramp. Wij gingen toch weer goed samen door en om 13,50 uur kwamen wij bij de Heeren waar ook Hans, Els en Margot waren Wij waren nog nooit zo vroeg door. Heel mooi. We hebben heel goed en zonder problemen gelopen. Het was wel heel warm, maar het was weer een hele mooie vierdaagseweek. Mensen BEDANKT HIER VOOR!!! En Kees heeft mij op voortreffelijke wijzen begeleid zonder te vallen!!!

Inge Mol – van Egmond.