2014-10-19 West-Brabantse Loopdag

Op zondag 19 oktober 2014 organiseerde WIEGO weer de wandeltocht tijdens de 19e West-Brabantse Loopdag. Er kwamen dit keer 306 wandelaars mee. Dat waren er exact 100 minder dan vorig jaar. Aan het weer lag het niet want het was een mooie zonnige dag en prima wandelweer. Ook was er geen ernstige concurrentie van andere tochten inde nabije omgeving. Over de uiteindelijke oorzaak tasten wij nog in het duister. Van de oorspronkelijk gedachte achter de West-Brabantse Loopdag is alleen nog wandeltocht van onze vereniging over. Ook dit jaar bleek namelijk dat de werp- en slingerwedstrijden van Sprint al een week eerder waren gehouden. De deelnemers genoten na afloop echter wel van het uitrusten op het terras in het zonnetje.

De wandelaars die op deze tocht waren afgekomen waren bij terugkomst over het algemeen zeer tevreden over het gevarieerde parkoers. Maar ook over de mooie herfsttooi van het Mastbos en de vele en prachtige paddenstoelen werden geroemd. En ook de hernieuwde kennismaking met rustplaats in gemeenschapshuis “De Kievitslaar” te Effen viel bij iedereen in goede aarde. Verder deed onze eigen verzorgingspost bij de Galderseweg voor de deelnemers op de afstanden 15, 20 en 25 km zijn best en had een goede omzet. Alleen was het jammer dat op verschillende punten de pijlen waren verdwenen en opnieuw opgehangen moesten worden. Op de Trippelenerg moest dat op hetzelfde punt zelfs tweemaal. Daarover klaagde een enkele wandelaar. Het mooie weer dat veel bezoekers naar de Bredase bossen trok zal daar debet aan zijn geweest. Maar over het algemeen was de bewegwijzering van het parkoers voor de meesten lopers vrij duidelijk.