2015-07-11 Zevendorpentocht

Zevendorpentocht: was weer leuk, als een kei bezig geweest.

Vandaag zaterdag 11 juli stond de tocht in Oud-Vossemeer op het schiereiland Tholen op het programma. Voor mij de eerste keer daar, maar spijt van mijn deelname was er absoluut niet. Ik heb 30 kilometer gelopen. De route ging door de polder met veel velden met onder andere vlas, klaprozen en uien. Eye-openers waren voor mij dat we tegen het einde én over een eigen boerderijterrein werden geleid én er met een provisorische brug van houten planken we midden door een boomgaard liepen. Heel erg genieten, want het was ook nog heerlijk weer. Vandaag was het hier rond 25 graden, maar er was heel veel verkoeling door een verkoelende zeewind. Ook op de dijk was het niet uitgesproken benauwd.

Onderweg werden we ook nog heel erg verwend met allerlei versnaperingen. We kregen fruit, meloen, bolussen, bouillon en natuurlijk water. En dan te bedenken dat dit allemaal werd verzorgd – tot in de puntjes – door een klein aantal vrijwilligers. Wat waren zij goed bezig geweest. Er was ook goede medische zorg en op z’n tijd een vriendelijk woord, zodat de sfeer heel aangenaam was. Echt het juiste voorbeeld van heerlijke wandeling. Al met al een dag die veel plezier heeft gebracht. Morgen een dag rust, want gisteren heb ik ook ruim 38 kilometer gelopen.

Lieve stapgroetjes van Sandra van Holstein