2016-01-09 Oliebollentocht

OLIEBOLLENTOCHT

Onze zoon Peter uit Maasland had al gezegd dat hij met de  Oliebollentocht mee wilde doen. Op zaterdag om 8.30 uur ging de telefoon  onze zoon Marcel hoorde van z´n broer over deze tocht en ging ook mee. Toen om 9.30 uur Peter aanbelde was  m´n kleinzoon Lex ook mee gekomen. Eerst koffie aan de Heggemus gedronken. Waarna we naar Breda gingen. Met 4 gezinsleden die geen lid van de bond zijn was dat gelijk een flinke hap uit de portemonnee. Maar heel leuk om zo met z´n vijven om 11 uur  aan de 15 km te beginnen. Voor Peter en Lex was het Mastbos onbekend , misschien heel lang geleden toen ze met Pa zo nodig op  zondagmiddag mee moesten om fietsen.

Het was prima weer om te lopen. De paden waren goed begaanbaar. De familie had het systeem van de gekleurde briefjes al snel door zodat we in een goed tempo door het bos heen gingen. Wat in de 43 jaar dat we toch regelmatig in het Mastbos kwamen nog nooit hadden gezien  gebeurde nu, op zo´n 20 meter voor ons stak een ree over het pad . Heel bijzondere belevenis. De rust bij café “Marie” kwam mij niet bekend voor. Ik verheugde mij altijd op een kop erwtensoep bij café  “Christianen “. Misschien had Hans een andere locatie gevonden. Maar het bleek hetzelfde café te zijn maar onder en andere naam. Om even voor half 2 uur stapten we er binnen. Geen erwtensoep voor 1.30 euro, maar tomatensoep voor 4.50 euro. Die smaakte ook prima. Wij kregen de indruk dat er nu 3 dames als uitbaters de zaak voortzette. We namen ruim de tijd voor de lunch.

Toen de laatste 5 km met een flink stuk over het voetpad langs de Mark. Dat was minder droog. Flinke plassen op het pad, met soms ook naast het pad grote stukken drassig weiland. M’n kleinzoon Lex stond opeens stil, ja als je geen goede schoenen aan hebt, is er een klein probleem. Maar we moesten verder. Dan maar door het water en de modder en zo kreeg hij natte voeten , maar thuis beloofden we droge sokken.

Na afmelden kregen we 5 consumptiebonnen en even zoveel zakjes oliebollen, die werden ter plaatse geconsumeerd, zeker honger gekregen na zo’n wandeling. Er waren 398 deelnemers aan deze tocht. Van Hans hoorde ik dat nog nooit zo veel deelnemers waren geweest aan een Oliebollen tocht. Wij hebben een hele mooie wandeldag gehad.


Martha – Peter – Marcel – Lex en Arie de Bloeme .