WIEGO Nieuws Juni 2016

UITNODIGING BUITENGEWONE LEDENVERGADERING – 9 juni 2016

Op donderdag 9 juni 2016 vindt er een Buitengewone Ledenvergadering van Wandelsportvereniging “W.I.E.G.O.” plaats vanwege de vaststelling van de nieuwe statuten en het daarbij behorende huishoudelijke reglement. Deze vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in gebouw Mariëndal, Duivelsbruglaan 13, 4835 JD  Breda (Breda-Zuid, wijk Ginnken). LET OP: dit is een nieuwe locatie. Dit is te bereiken met stadsbuslijn 7 richting Ginneken (uitstaphalte Viandenlaan). Ruime parkeerruimte is aanwezig op het nabij gelegen Schoolakkerplein. De benodigde stukken kunt u opvragen bij de secretaris via wsvwiego@gmail.com

 

INFORMATIEAVOND DEELNEMERS VIERDAAGSE NIJMEGEN EN APELDOORN – 16 juni 2016

Op donderdagavond 16 juni 2016 houden wij voor de deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen en/of Apeldoorn weer een informatieavond. Deze avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in gebouw Mariëndal, Duivelsbruglaan 13, 4835 JD  Breda (Breda-Zuid, wijk Ginnken). LET OP: dit is een nieuwe locatie. Dit is te bereiken met stadsbuslijn 7 richting Ginneken (uitstaphalte Viandenlaan). Ruime parkeerruimte is aanwezig op het nabij gelegen  Schoolakkerplein. Tijdens deze avond kunt u niet alleen kennis maken met elkaar maar kunnen leden die de Vierdaagse al eerder hebben gelopen hun kennis overdragen aan de leden die voor de eerste keer deelnemen.

 

BREDASE WANDELVERZORGING “DE SPRONG”

Van 19 t/m 22 juli 2016 worden in Nijmegen de 100e Int. Vierdaagse Afstandsmarsen gehouden. Tijdens deze marsen richt de Bredase Wandelverzorging “De Sprong” voor de wandelaars uit Breda en de regio weer verzorgingsposten in langs het parkoers. Dat houdt in dat er dagelijks langs het parkoers minimaal 3 posten staan waar de deelnemers o.a. koffie, thee, soep, frisdrank, enz.. kunnen krijgen. De deelnamekosten zijn € 21,00. Meer informatie staat in het Informatie Bulletin dat via email is toegezonden aan de deelnemers van het afgelopen jaar. De aanmeldtermijn voor dit bedrag is door omstandigheden verlengd nar 15 juni 2016. Het aantal deelnemers is aan een maximum gebonden. Wilt u (ook) gebruik maken van deze verzorging, wacht dus niet te lang met aanmelden om teleurstelling te voorkomen. Voor alle informatie kunt u terecht bij  de heer Chiel Willegers, Grote Houw 172 te Breda, tel. 076- 5872161 of email wandelverzorgingdesprong@kpnmail.nl

 

GEVRAAGD: MEDEWERKERS VOOR DE BOSSENTOCHT – 26 juni 2016

Op zondag 26 juni 2016 organiseren wij de 53e Bossentocht. Voor deze tocht hebben wij medewerkers nodig op het startbureau en de drie uitdeelposten, die er onderweg voor de deelnemers zijn. Heeft u tijd en zin om te helpen, neem dan contact op met onze secretaris, Hans v.d. Bruggen, tel no. 076-5657357 (bgg: 06-3608069) of email:: wsvwiego@gmail.com

 

NIEUWE STARTLOCATIES

Omdat café-zaal Heuvelzicht onlangs is verkocht en verbouwd word tot een Ethiopisch restaurant was het niet duidelijk of wij daar nog terecht konden als startplaats voor de Bossentocht. Gezien deze onduidelijkheid zijn wij voor de zekerheid op zoek gegaan naar een andere startlocatie. En deze hebben wij gevonden op ca. 50 meter afstand van café-zaal Heuvelzicht, namelijk in café “De Sjon”, Heuvelplein 251, 4812 PE  Breda. Dit is op de hoek van hoek Heuvelplein en de Schimmelpenninck- straat. Dit café heeft een leuk zaaltje dat te bereiken is via het café, maar ook een aparte in-/uitgang heeft aan de Schimmelpenninckstraat.

 

Van de Handboogschutterij “Prins Hendrik” kregen wij bericht dat hun clubgebouw “Schuttershof” eind dit jaar (maar mogelijk ook eerder) gesloopt wordt omdat het naastgelegen gemeenschapshuis Vianden (patronaatsgebouw) op de monumentenlijst is geplaatst en opgeknapt gaat worden. Hun clubgebouw staat dan lelijk (letterlijk) in de weg. Na zo’n 15 jaar gebruikt te hebben van deze locatie moesten wij ook hier dus op zoek naar een nieuwe startgelegenheid voor onze Markdaltocht, de Oliebollentocht en de Winterserietochten. Deze hebben wij heel snel gevonden in gebouw “Mariëndal” van de Prot. Kerk Ginneken, Duivelsbruglaan 13, 4835 JD  Breda. Hier kan alleen niet geparkeerd worden. Dat moet gebeuren op het nabij gelegen Schoolakkerplein (gratis).

Verder willen wij vanaf deze plaats de leden van Handboogschutterij “Prins Hendrik” heel hartelijk bedanken voor de gastvrijheid die zij ons de afgelopen jaren hebben verleend. Niet alleen bij de organisatie van onze wandeltochten maar ook bij de bijeenkomsten zoals de ledenvergadering, de informatieavonden e.d..