2016-04-03 Adriaan van Bergentocht

Mooi weer trekt veel wandelaars naar Adriaan van Bergen tocht in Etten-Leur
(Uit: BN/De Stem van 3 april 2016)

Met slechts twee voorinschrijvingen ging zaterdag de 27ste editie van de Adriaan van Bergen wandeltocht van start. Zondagmiddag stond de teller op zeshonderd. „Ik ben er ook niet bang voor geweest”, licht Cees Martens van de organisatie toe. „Onze ervaring is dat de ervaren wandelaars het weer afwachten en dan pas een besluit nemen. Een stelregel die wandelaars hanteren is; als het om vijf uur in de ochtend niet regent, dan is de kans op regen de rest van de dag klein. 

Over het weer hadden de wandelaars niet te klagen. „Ik heb mijn jack zelfs uit moeten doen”, puft de 84 jarige Suze van Vliet zondagmiddag na afloop van haar wandeltocht. Ondanks haar hoge leeftijd loopt deze krasse dame ieder weekend nog wandeltochten van ongeveer 15 kilometer. „Ik heb vijf en veertig keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen”, vertelt zij. „Ik heb 73.000 kilometer in de voeten zitten. Wandelen is goed voor je lijf en leden.”