2016-05-04 Drentse Wandelvierdaagse

2016-05-04 DRENTSE WANDELVIERDAAGSE TE ODOORN

Dit werd onze eerste vierdaagse van het jaar 2016.  Op woensdag 4 mei 2016  gingen wij rond 9 00 uur van huis met de bus naar het station van Breda. Wij wilden om 9.25 uur met de Intercity Direct richting Rotterdam. Wij hadden geluk, wij konden gelijk mee want de trein had een vertraging van 5 minuten. Mooi zo. Wij wilden  via Rotterdam richting Zwolle. In Rotterdam aangekomen moesten wij weer overstappen op een ander spoor richting Utrecht. Dat was even zoeken maar toch redelijk snel gevonden. Dat ging ook goed. Het was wel druk in deze trein. Fietsen en onze koffers konden net mee. In Zwolle ging het heel goed. Snel de lift en het perron gevonden. De aansluiting was goed. In Gramsbergen stopte de trein en gingen wij verder met een bus naar Coevorden om de reis te vervolgen richting Emmen. Hier konden wij gelijk met buslijn 59 door naar Odoorn waar wij rond 13 15 uur aankwamen. Een mooie reis en alles ging goed. Bij hotel DE ORINGER MARKER aangekomen was ook onze kamer nummer 23 weer gereed gemaakt, dus tijd voor ons om de koffers leeg te maken. Daarna even richting de Torenstraat waar de tent van de Drentse Wandelvierdaagse stond. Even aanmelden en rond 15,00 uur weer gezellig met Ton Vianen en Jannie en Gerrit gezellig wat gedronken. Daarna liepen wij weer terug naar ons tijdelijk woonadres De Oringer Marker. Om 17,30 uur gingen wij aan tafel en hebben we heerlijk gegeten. Rond 19,30 uur liepen wij voor de Nationale Dodenherdenking naar het monument in Odoorn. Het was een korte herdenkingsdienst in de Gereformeerde kerk. Heel indrukwekkend. Hier ook nog even de wandelaars uitzwaaien die de 80 km gingen wandelen. Rond 22,15 uur weer richting hotel, wat drinken en dan slapen want voor de eerste etappe gaat om 6,30 uur deze week de wekker. Een afspraak met de rode haan.

De eerste wandeldag gingen wij na het ontbijt rond 7,30 uur richting de grote tent. Daar ging op donderdag 5 mei 2016 om 8.00 uur precies de bel voor de start voor de 30 km-lopers. De stempelposten voor vandaag voor de 30 km (groen) zijn De Miet in Odoornerveen op 6,01 km en op 24,2 km. De tweede post is HCR Wielens op 13,8 km in Noord Sleen. En de derde post Camping De Brabander op 19,5 km. Vandaag liepen ook de wandelaars ook verder mee die de 80 km liepen. Nog 9,km te gaan door de bossen van Odoorn. Vandaag heerlijk gewandeld met Kees. Wij waren rond 16,15 uur weer terug. De eerste wandeldag zit weer op. Ons eerste pilsje drinken en weer naar het koor luisteren. Op een gegeven ogenblik hoorde ik een kerstliedje, op video opgenomen  midden in de zomer. Heel mooi en gezellig is dit weer. Daarna weer richting hotel om heerlijk te douchen en op het terras wat te drinken. Verder heerlijk gegeten en heerlijk geslapen. Morgen weer vroeg uit de veren.

De tweede  wandeldag was vrijdag 6 mei 2016. Vandaag zijn de stemelposten  op Poolshoogte op 5,2 km in Exloo (2 maal) en op 25.4 km. De tweede post was in Ellert & Brammert in Schoonoord op 11,9 km. En de derde post was is Lucy’s Inn op 20.5 km met nog 10 km te gaan. Wij deden het heel rustig. Kees begon moe te worden en wilde langer blijven zitten. Dat  is ook geen ramp. Daarna  weer richting Poolshoogte en even wat drinken. Rond 15,30 uur gingen wij toch weer verder. Rond 16,40 zagen wij ook de finish weer een vrouw die wat bezorgd was dat Kees zou vallen. Hij liep wat scheef. Dat kwam door de rugzak. Maar heel fijn gelopen. Nog wat drinken en weer naar ons hotel. Voor de rest van de avond nagenieten van pittige maar mooie wandeldag.

Zaterdag 7 mei weer rond 7,30 uur de deur weer uit voor de derde wandeldag. Kees had te kennen gegeven dat ie op de 20 km wilde gaan. Dat vond ik achteraf heel verstandig van Kees. Bij de splitsing zij ik “OK, ik ga mee. Het maak niet uit wat je loopt, als je maar blijft lopen”. De stempelposten zijn bij het zwembad De Leewal op 5.5 km en bij Zoersche Hof in Schutrups op 11,4 km. Het was ook wel een pittige wandeltocht door de bossen en de heide waar wij de schapen zagen. Rond 14.00 uur door de Hoofdstraat langs ons hotel. Daar hebben wij de rugzakken achtergelaten. Na een biertje drinken nog een klein stukje richting de tent waar er weer een koor was. Daar was ging het gelukkig weer goed met Kees. Om 14,20 uur weer binnen aan de finish.

Zondag 8 mei was de vierde en laatste dag. Vandaag helaas weer de laatste wandeldag van de Drentse Wandelvierdaagse. De route ging via Kleindijk. De stempelposten waren in de Fruithof op 3,5 km en 25,7 km en in DH Valthe op 14.0 km. Vandaag ook weer op de 20 km gegaan en om 8,00 uur gestart. Via mooie natuurgebieden weer richting Odoorn. Nu waren wij om 13 20 uur binnen. Wij werden binnengehaald met  en leuke muziekband. Dat was heel mooi en leuk. Aan het eind van ons wandelverslag een dank voor de organisatie en de sponsoren. Tot het volgend jaar.
Kees en Inge Mol uit Breda.