2016-06-04 Wandeluitje Kinderdijk

Zaterdag 4 juni werd ons een mooie tocht met Brabant Expres met Piet aan het stuur aangeboden naar Kinderdijk. Heerlijk was de gemoedelijke sfeer in de bus en het zalige wandelweer. Gerald en ik liepen 30 kilometer langs leuke souvenirplaatsjes en gras. Ook kregen we nog een gesproken woord van de reisleider om ons wat beter bekend te maken met de historie van de omgeving. Toeristen waren er genoeg, maar eigenlijk waren wij dat ook een beetje, hè mensen.

Het was een geweldige dag waarin werd gerust in een dito omgeving en waar goed werd gezorgd voor een natje en een droogje. Nu zal ieder wel zijn wel (en hopelijk zo min mogelijk zijn wee) hebben meegemaakt op die mooie looptour, maar voor mij was het ongekend super dat ik na een pijnlijke tussenperiode een uiterst dierbaar familielid daar onverwacht heb getroffen en ik in het meegepikte Bleskensgraaf weer eens door het zogenoemde kippenbos kon lopen. Dat is een bos waar in de loop van de tijd zijn aanvang heeft plaatsgevonden met afgedankte kippen en hoenders. Ook Alblasserdam en Oud-Alblas werden door de tocht doorkruist.

De terugweg begon met onweer en regen, maar de molentjes van speculaas van Carla Spierings die maandag 13 juni jarig is (was), bliezen alle ondingen weg. Al snel waren we veilig en wel terug en namen we een goeddoende toost op een uitermate geslaagde dag.

Sandra van Holstein