2016-10-16 West-Brabantse Loopdag

Wandeling te Breda

Zondagmorgen 16 oktober vertrokken wij richting Breda om daar deel te nemen aan de 23e West-Brabantse Loopdag. Het was voor ons de eerste keer dat wij in Breda gingen wandelen en wisten we niet wat we konden verwachten. Na een goed uurtje rijden kwamen we op onze bestemming aan. Het was een heel andere manier van aanpakken dan in België maar dat deerde ons niet. Na het invullen van een inschrijfformulier waren we ingeschreven en konden we omstreeks 9 uur vertrekken voor een wandeling van 20 kilometer. We werden al vlug verrast door wat Breda ons te bieden had. We vertrokken vanuit de zaal van de atletiekvereniging Sprint en al vlug kwamen we in de groene natuur. We wandelden langs beken en waterplassen en konden zo genieten van zowel het weer als van de prachtige natuur en panorama’s. We wandelden naar Effen een deelgemeente van Breda waar we konden genieten van een koffie en even konden uitrusten na een reeds prachtige wandeling tot dan toe. Van daaruit nog een kleine wandeling tot aan het pannenkoekenrestaurant Dennenlucht. Hier was er dankzij het goede weer veel volk aanwezig en veel kinderen zich konden uitleven in de speeltuin aan het restaurant. Hier was ook de controlepost van de wandeling en daar het ongeveer middag was aten we daar een kleinigheid om de innerlijke mens te sterken. Na de maaltijd vertrokken we terug richting Breda. Op de terugweg hebben we niets anders gehad dan bos, bos en nog eens bos. Prachtig !!!! Zo kwamen we ook voorbij een meer en vennen en werden we verwent met prachtige vergezichten. Na ongeveer 20 kilometer kwamen we terug aan in de startzaal waar we nog een herinneringsmedaille kregen en we nog nagenoten van de wandeling met een frisdrank en een biertje. Voor ons was het een zeer zeer geslaagde dag en reden we voldaan terug naar huis. Jullie mogen ons zeker terugverwachten voor een van jullie volgende tochten.

Hilde Hendrickx (België)