Brabantse Campagne – Tel Je Stappen

Sportservice Noord-Brabant heeft dit jaar voor de eerste keer samen met een 10-tal Brabantse Steden de campagne “Tel je stappen” georganiseerd. De campagne had als doel de inwoners van Brabant bewust te maken van het belang van voldoende beweging voor een goede gezondheid. (10.000 stappen per dag)
Tijdens de campagneweek (in de Nationale Sportweek van 25 maart t/m 3 april) zijn er 40.000 gratis stappentellers uitgedeeld onder de inwoners van de (Brabantse gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Oisterwijk, Waalwijk, Breda, ’s-Hertogenbosch, Roosendaal, Etten-Leur, Oosterhout en Sint-Oedenrode. Met deze stappenteller, een klein apparaatje dat precies het aantal gemaakte stappen bijhoudt, kon iedereen zien of ze de norm van 10.000 stappen per dag halen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het zetten van ongeveer 10.000 stappen per dag een positief effect heeft op de gezondheid. De animo voor de gratis stappenteller was gigantisch. In de deelnemende gemeenten stonden de mensen in de rij om een stappenteller te ontvangen en via de website ontving men dagelijks  vele aanvragen voor een stappenteller.

Sportiefste gemeente van Brabant!

In de campagneweek hebben dagelijks ruim 3300 personen hun gemaakte stappen op deze website ingevuld. Het totaal aantal gemaakte stappen van deze 3300 deelnemers was maar liefst 227 miljoen stappen! De gemeente Sint-Oedenrode is de sportiefste gemeente van Brabant geworden.. In deze gemeente zijn gemiddeld 9.000 stappen per persoon per dag gezet. De gemeente Waalwijk is op de 2e plaats geëindigd met gemiddeld 7500 stappen per dag per persoon en de gemeente Etten-Leur heeft de bronzen plak behaald met 7100 stappen per persoon per dag. De gemeente Breda bezet de 4e plaats. Uit deze gegevens blijkt dus dat er toch veel deelnemers zijn die niet aan de norm voldoen van 10.000 stappen per dag! De leeftijdscategorie 41 t/m 50 jaar heeft in deze week de meeste stappen gezet, gevolgd door de leeftijdscategorie 51 t/m 60 jaar en de 11 t/m 20-jarigen.
Breda.
In de gemeente Breda hebben de leden van WIEGO het beste resultaat behaald. Gemiddeld werden er de meeste stappen per dag per verenigingslid gezet. Er waren voor WIEGO slecht 17 stappentellers beschikbaar en deze waren verdeeld onder: Theo Bussing; Paul de Ruijg; Monique Buster; Marco de Ruijter; Wilma v.d. Broeck;Karien Vergouwen; René Brosens; Marion Vissers; Solveig v.d. Bruggen; Hans Vissers; Hans v.d. Bruggen; Harrie van Wees; Maryse van Dijk; Bep v.d. Westen; Marca Nelen; Ans Wiegerink. Liévine Peeters;

De website van tel je stappen vindt u daar.