Wandeltocht Maastricht

 

Ontvangen Persbericht:

 

 Na het succes van afgelopen jaar, toen Maastrichts Mooiste Wandeltocht bij het debuut al 1.000 wandelaars trok die laaiend enthousiast waren over het parkoers en de entourage, doet de organisatie van deze wandeling er komend jaar nog een paar forse scheppen bovenop.

Op zaterdag 10 juni 2006 wordt een leuke natuurwandeltocht uitgezet door unieke natuurgebieden van Stichting Het Limburgs Landschap aan de Noord-oostzijde van Maastricht. De deelnemers kunnen kiezen uit tochten van 10 of 20 kilometer, waarbij het bezoek aan de normaal voor publiek gesloten Curfsgroeve ‚‚n van de hoogtepunten is.

Stichting Het Limburgs Landschap bestaat in 2006 driekwart eeuw, reden voor een feestje. De organisatie van Maastrichts Mooiste doneert de jubilerende stichting een deel van de inschrijfgelden van de tocht. In ruil daarvoor zet het Limburgs Landschap op diverse plekken langs het parkoers natuurgidsen in die de wandelaars wijzen op speciale plekjes in het landschap. Voor kinderen zijn er speciale educatieve natuurprogramma?s.

De wandelaars die meedoen aan Maastrichts Mooiste worden door de organisatie heerlijk verwend. Zij krijgen onderweg onder meer gratis Limburgse vlaai, water, sportdrank en fruit. Alle deelnemers die hun volledige adres hebben achtergelaten, ontvangen na afloop van de wandeltocht bovendien een gratis foto thuisgestuurd. Verder kunnen de wandelaars zich na de tocht heerlijk laten verzorgen door de talrijke aanwezige masseurs.

Onderweg langs het parkoers is live muziek en de tocht wordt afgesloten met een theateroptreden.

Maastrichts Mooiste Wandeltocht is ook zeer geschikt voor Nordic Walking. Nordic Walkers worden verzocht op tijd te starten, tussen 7.45 en 8.15 uur ?s ochtends.

De wandeltocht is een onderdeel van het sportief toeristische weekend Maastricht van 10 en 11 juni dat luistert naar de naam Maastrichts Mooiste. Na de wandelzaterdag zijn er op zondag 11 juni ook nog diverse hardloopwedstrijden op en om Plein 1992 in de architectuurwijk C‚ramique. Diverse touroperators en hotels in Maastricht bieden speciale weekendarrangementen aan voor wandelaars en hardlopers. Hierover zal binnen enkele weken meer informatie bekend worden gemaakt via de website en nieuwsbrieven van Maastrichts Mooiste.

Inschrijven voor de wandeltocht is via www.maastrichtsmooiste.nl heel eenvoudig mogelijk via internet (goedkoper, sneller en eenvoudiger!) of op zaterdagochtend tussen 8.00 en 11.00 uur bij het inschrijfbureau. Het inschrijfbureau (tevens start- en finishlokatie) is gelegen tegenover het gezellige Magisch Theater aan de Molenweg 4 in Amby, Maastricht. Wandelaars die met de auto komen, worden verzocht (kosteloos) te parkeren bij MVV-stadion De Geusselt. Van hieruit rijdt een gratis shuttlebus continu heen en weer naar de start.

De inschrijfkosten van de wandeltocht bedragen 5 euro voor leden van de KNAU en KNBLO-NL. Niet-leden betalen 6,50 euro. Na-inschrijving op de dag zelf kost 7,50 euro. Voor kinderen tot twaalf jaar geldt een korting.

 

Voor meer informatie over de wandeltocht en inschrijven, kijk op www.maastrichtsmooiste.nl