2006-04-17 – Wijk en Aalburg, 21e Vrijbuiterstocht

wandeltocht_wijk_en_aalburg_17-4-2006_003.jpg Op maandag 17 april 2006 (2e paasdag) nam W.I.E.G.O. met 50 wandelaars deel aan de 21e “Vrijbuiterstocht”in Wijk en Aalburg.

Deze tocht was onder meer een onderdeel van de actie “Brabant beweegt”, waaraan de gemeentes, Breda, ’s-Hertogenbosch, Oosterhout en St. Oedenrode deelnemen. Dit om te kijken wie de sportiefste gemeente van Noord-Brabant is. Wij vertrokken vanuit het muziekgebouw “De Driehoek” in de Katelijnestraat, richting Veen. Wij staken daar met een Zalmschouw de afgedamde Maas over en wandelde verder over de dijk naar Aalst. Na Aalst ging het richting Kerkwijk en hier was al het 1e onverharde pad. Vervolgens ging het richting Delwijnen en moesten de wandelaars over een modderig ruiterpad. Na Delwijnen werden de paden steeds slechter. Het laatste stuk naar de rust op het parkeerterrein “De Lieskampen” in Nieuwwaal, was een erg leuke overlevingstocht geworden.

Na de rust wandelde wij richting Gameren en ook hier waren er weer zeer slecht begaanbare paden. Maar aangekomen op de verharde weg, zagen de wandelaars in de verte de brug van Zaltbommel en even later ging het weer terug in de richting Delwijnen en kwamen wij weer terug op het parkeerterrein “De Lieskampen”. Dit maal over een heerlijk begaanbare weg.

Na de rust wandelde wij over de dijken, waarvan een zeer lage onverharde naar Veen, waar de wandelaars met de veerpont de afgedamde Maas overstaken naar Aalst. Gelukkig voor ons waren het nu allemaal verharde wegen.

Uiteindelijk duurde de tocht toch iets langer dan ik persoonlijk had verwacht. De wandeling was zeker erg mooi, de mooie vergezichten waren daar debet aan.

 

Op 6 mei 2006 gaat W.I.E.G.O. weer met de bus naar Amstelveen. De afstanden zijn dan: 5-10-15 of 25 km. U dient zich in verband met het aantal beschikbare bus plaatsen, per telefoon of liever via email aan te melden bij: Hans van der Bruggen. U vindt zijn gegevens in het menu "Contactinformatie"

Ook u bent van harte welkom! Met of zonder lidmaatschap van een vereniging op zak!

 

Jef Maanders