2006-03-25 – Leerdam, Wintertocht

Op 25 maart 2006 had W.I.E.G.O. de eerste bustocht naar andere vereniging in Nederland. het was evenals vorig jaar weer naar Leerdam, met 41 deelnemers. Vlak na vertrek uit Breda vielen er enkele regendruppels, maar gelukkig klaarde de lucht direct weer open bleef het droog. In de middag begon de zon te schijnen en was het echt lenteweer. Na de busreis konden de deelnemers van W.I.E.G.O. rond 10.00 uur vertrekken

Het vertrek was vanuit het Patrimonium en wandelde men naar Asperen. Van Asperen wandelde men naar Herwijnen om vervolgens via de buurtschapen: Boveneind, waar een rust was, naar Kerkeneind en Benedeneind te wandelen. Men wandelde voortdurend over de dijken en het waren steeds oneindig lange wegen. Ook zagen de wandelaars onderweg nog enkele ooievaars die hun nest aan het bouwen waren, dus de lente is in aantocht.

Carin Benders (40) is sinds 4 maart lid van W.I.E.G.O. Ze wandelt al 5 jaar, maar buiten de 4-daagse van Nijmegen, nooit met een georganiseerde wandeltocht. Aan de 4-daagse heeft ze al 2 keer deelgenomen en dit jaar gaar het haar 3e keer worden. Deze tocht met de bus was haar goed bevallen. Ze is nu van plan om regelmatig aan de door W.I.E.G.O. geplande tochten deel te nemen.

Op 2 april 2006 is het weer met de bus mee om te gaan wandelen in Broechem (B) en tevens in Essen (B). De afstanden zijn dan ’s-morgens in Broechem 6-12 of 20 km en ’s-middags in Essen, 7-13-16 of 19 km. Men dient zich in verband met het aantal beschikbare plaatsen en vertrektijd –en plaats, per telefoon aan te melden bij: Hans Verbruggen, Telf. nr. 5657357. Ook zij, die geen lid zijn van een vereniging, zijn welkom.

 

Jef Maanders