2006-04-08 – Hardinxveld-Giessendam, Merwedetocht

Op 8 april 2006 nam W.I.E.G.O. Breda, met 34 wandelaars deel aan de 41e Merwedetocht in Hardinxveld-Giessendam, georganiseerd door wandelsportvereniging “Hagi”. Om 10.00 uur konden de wandelaars van W.I.E.G.O. vertrekken vanuit Sporthal “De Wielewaal”.

Het weer was de wandelaars niet gunstig gezind, want het was licht aan het regenen. Men wandelde eerst langs de spoorlijn en langs Sliedrecht, waar men rechtsaf sloeg om daarna naar Wijngaarden te wandelen. Hier was de 1e rust in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard.

Na de rust wandelde men door een stukje bos naar de Peilmolenweg, waar een harde wind schuin van voren stond. Bovendien regende het en kregen de wandelaars van de passerende vrachtwagens een gratis douche, waardoor men ook van achteren flink nat werd. Nadat men over een brug was gegaan sloeg men rechtsaf en kreeg de wind van achteren, wat iets makkelijker wandelde. Men ging nu via Bleskensgraaf, langs de Graafstroom naar Brandwijk, waar in café “Boerenklaas”, de 2e rust was. Na de rust ging men over de Damseweg (waar maar geen eind aan kwam) naar Giessen-Oudekerk, waar in café “Olt Giessen” de 3e rust was.

Na de rust ging het via de Binnendamseweg terug naar Hardinxveld-Giessendam. De 10-15 en 20 km wandelde langs de Gieze. De 30 km. wandelaars gingen hier ook langs, maar zij kwamen ook nog langs de Graafstroom. Alle afstanden kregen oude boerderijen te zien in verschillende bouwstijlen. Het parkoer ging gedeeltelijk over verharde wegen, maar ook onverharde wegen, waar geen verkeer was, zodat het rustig wandelen was.

Lodewijk Schripsema (74) is aan het trainen voor de 4-daagse van Nijmegen. Hij wandelde de 4-daagse voor de 1e keer in 1952. De 2e was in 2005 en nu in 2006 gaat hij voor de 3e keer meedoen en wandelt dan 40 km. Hij wandelt samen met zijn dochter Saskia, welke evenals haar broer ook de 4-daagse wandelt. Lodewijk vond het een mooie tocht, jammer van de regen, maar een echte wandelaar heeft daar geen hinder van. Wel vond hij, dat er wel lange saaie stukken waren. Na de 1e rust vond hij het mooiste stuk om te wandelen. Hij heeft genoten en thuis stond de Berenburger op hem te wachten en die is er waarschijnlijk goed ingaan.

 

Op 17 april 2006 is het weer met de bus mee om te gaan wandelen in Wijk en Aalburg. De afstanden zijn dan 5-10-15-20 of 30 km. U dient zich in verband met het aantal beschikbare bus plaatsen, per telefoon of liever via email aan te melden bij: Hans van der Bruggen. U vindt zijn gegevens in het menu "Contactinformatie"

Ook u bent van harte welkom! Met of zonder lidmaatschap van een vereniging op zak!

 

 

Jef Maanders