2006-06-17 – Oud-Alblas, 44e Graafstroomtocht

Op zaterdag 17 juni 2006 ging W.I.E.GO. met de bus naar Oud-Alblas. Ze nam daar met 21 wandelaars deel aan de 44e Graafstroomtocht, georganiseerd door Wsv. Nooit Gedacht.
Waren het vorig jaar 375 deelnemers, in 2006 waren het er 315. Het vertrek was vanuit gemeenschapscentrum ’t Trefpunt in de Wilhelminalaan. 

Even na het vertrek passeerden de wandelaars in de Dorpsstraat een rommelmarkt. Direct daarna ging het Oud-Alblas uit en kwamen de wandelaars op een weg, waar ze een prachtig uitzicht op de wijde omgeving hadden. Na het passeren van een boerderij kwamen de wandelaars uit op een fietspad langs de boezem. Ze bleven dit fietspad tot het einde volgen. Op het einde van het fietspad staken de wandelaars de weg over en wandelden op een bijna eindeloze, verkeersvrije graskade verder langs de boezem, om uit te komen op de Donkseweg. Vandaar ging het verder naar Bleskensgraaf, waar een rustpunt was en tevens tijd om te eten. Na de rust gingen de wandelaars via een fietspad en nog twee straten naar de Heulenslag, wat weer zo’n lange weg was. Na de Heulenslag ging het via de Noordzijde een brug over en via het Oosteinde, waar verschillende bedrijven een open dag hadden en die ook door de wandelaars bezocht werden, weer terug naar Oud-Alblas. Daar werd ook nog de rommelmarkt door enkelen bezocht. De tocht was door de vele mooie vergezichten erg mooi, maar het op eindeloos lange wegen wandelen, vonden velen niet zo prettig.
Inge van Dieren en Samantha van den Berg waren samen met de bus van W.I.E.G.O meegegaan naar Oud-Alblas, om 15 km. te wandelen. Inge gaat ieder maandag met W.I.E.G.O. recreatief wandelen. Samantha komt uit Etten-Leur en was voor de 2e keer met W.I.E.G.O. meegegaan. De tocht was beiden prima bevallen. Na de rust in Bleskensgraaf waren ze even verkeerd gelopen en kwamen uit op het parkoers van de afstand 20 km., wat ze wel het mooiste stuk vonden. (Dus voortaan een wat langere tocht nemen).