2006-09-30 – Breda – 35e Markdalwandeltocht WSV Wiego

Op zaterdag 30 september 2006 was er weer een wandeltocht van W.I.E.G.O. met 376 deelnemers. Het vertrek was zoals gewoonlijk vanuit het gebouw “Schuttershof” in de Viandenlaan, waar de eerste wandelaars om 09.00 uur konden vertrekken. Na vertrek ging het linksaf de Raadhuisstraat in, die even later overging in de Ulvenhoutselaan. Daar werd even verderop bij lantaarnpaal no.4 rechtsaf geslagen. Bij het bruggetje voor de villa wandelde men over een smal paadje het nieuwe witte bruggetje en via 2 klaphekken liep men door tot de Bouvignelaan. Vandaar ging het naar de Bouvignedreef en bleef men in het bos wandelen tot de Burg. De Manlaan. Via het Montenspark wandelde men nu naar het Zaartbos, om bij het verlaten van dit park weer terug het bos in te gaan en richting Huisdreef te wandelen. Vandaar ging het volledig door het bos naar de Heistraat, van waar de 30 en 40 km. rechtsaf sloegen om nog een ommetje te maken door de Krabbenbossen, terwijl de 10, 15 en 20 km. linksaf wandelden naar de rust in Café “Dennenlucht”, waar ook de 30 en 40 km. later aankwamen voor een rustpauze. Na de rust ging het weer terug het bos in. Door het bos ging het nu naar de Reeptiend, waar men op het bruggetje een mooi uitzicht had over De Mark en het watergebied. Langs De Mark wandelde men nu naar de stuw waar men over ging, om weer terug te keren op de Galderseweg en richting Klokkenberg wandelde. Een klein stukje voor de Klokkenberg ging het weer het bos in en kwam men voorbij de aanleg voor de geul naar het nieuwe Turfven, om even later langs de afgravingen van de weilanden te komen, waar nu het Turfven komt. Hierna wandelde men langs het moerasweiland naar de Galderseweg, die men even later overstak om via het terrein van Staatsbosbeheer en de nieuwe wandelpaden weer naar de Duivelsbruglaan te wandelen en terug te gaan naar het “Schuttershof”.

Harry en Henny namen samen met hun echtgenotes voor de 1e keer deel aan een wandeltocht van W.I.E.G.O.. Ze wandelen nu al bijna 1 jaar, maar alleen in België. Zij hadden 20 km. gelopen, terwijl hun echtgenotes er 15 km. op hadden zitten. Ze vonden het allen een buitengewoon mooie tocht en voor herhaling vatbaar. Ze zijn dan ook van plan op 15 oktober weer bij W.I.E.G.O. te komen wandelen, om mee te doen aan de West-Brabantse loopdag.

Jef Maanders