2007-03-31 – Lisse – Keukenhoftocht – WSV DJO

Op 31 maart 2007 ging W.I.E.G.O. met de bus naar Lisse om daar met 56 wandelaars deel te nemen aan de Keukenhoftocht van W.s.v D.J.O. (Door Jongeren Opgericht) te Lisse.

Bij het 1e opstappunt in Breda, was het even schrikken, want er kwam een bus voor 48 personen, maar er moesten er 56 mee. In 1e instantie wilde men naar Zevenbergen rijden, om daar van bus te verwisselen, gelukkig was er een betere oplossing. Er werd een bus voor 58 personen naar het laatste opstappunt gestuurd en zodoende liep men geen vertraging op door eerst naar Zevenbergen te gaan om daar te wisselen. Verder ging alles voorspoedig en om kwart voor tien konden de eersten al vertrekken uit het startgebouw gevestigd bij de Firma P. Bakker.

Direct na de start liep men naar de voorkant van de Firma Bakker. De wandelaars op de 6-10-15 en 20 km gingen hier linksaf. Maar de 30 km. ging rechtsaf en passeerde meteen enkele grote bollenvelden. Bij het benzinestation ging het linksaf en daar was de heer- lijke geur van de bloeiende hyacinten. Men kwam ook langs de Keukenhof, maar dat liet men links liggen om na het voormalige station van Lisse (thans een restaurant) langs de Leidsevaart naar De Zilk te wandelen. Na De Zilk ging het naar Hillegom en ook hier wandelde men langs het station, om vervolgens naar en door Vogelenzang te wandelen. Na Vogelenzang ging het via de Leidse- vaartweg naar de controle en rust bij “’t Panneland”. Na de rust moest men door een draaihekje en wandelde weer terug naar De Zilk, waar een tweede rust was in snackbar Pompe. Na deze rust kwamen er een paar zeer lange wegen en bij een rotonde was er weer een rust in Café De Ruigenhoek. Na deze rust ging het richting Noordwijkerhout, maar net voor het viaduct ging het linksaf over een secundaire weg naar Lisse. Men passeerde weer het voormalige station van Lisse, maar nu ging het echt richting Keukenhof. Voor de wandelaars was er een speciale ingang en kon men de prachtige bloemperken in de Keukenhof bewonderen. Ook was er een demonstratie met roofvogels, zoals valken en uilen. Na de rondgang door de Keukenhof ging men weer terug naar het vertrekpunt bij de Firma Bakker en kon men zien, dat er die dag 3695 wande- laars waren geweest uit binnen- en buitenland. Om kwart voor vier vertrok de bus weer richting Breda, maar hij deed er 61 minuten over om van de achterkant van het gebouw aan de voorkant te komen, waar de hoofdweg was. Gelukkig was iedereen zeer tevreden over het eerdere verloop van de dag en dus keerde men toch zeer tevreden terug in Breda en Etten-Leur.

Jef Maanders