De 80 van de Langstraat

thumb_de80_logo.gifAan de 80 van de Langstraat, die van 8 op 9 september 2007 in en rond Waalwijk werd gelopen, hebben (voor zover bekend) 8 leden van onze vereniging meegedaan. Alle 8 hebben deze monstertocht uitgelopen en daarmee willen wij ze van harte feliciteren. Datzelfdegeldt uiteraard ook voor onze leden die het afgelopen jaar elders in den lande een Kennedymars met succes hebben volbracht.

Dat het uitlopen van dit soort tochten niet zo maar gaat blijkt wel uit het aantal uitvallers. Van de 2.851 gestarte wandelaars moesten er 759 (ruim 26,6 %) voortijdig stoppen. Vrouwen maakten 41 % van de deelnemers uit. Verder was de oudste deelenemrs met 77 jaar ons lid Cor Vissers. Hij liep samen met Liévine Peeters en zij kwamen ’s middags om 14.30 uur binnen. De overige Leden van onze vereniging, die deelnamen, waren (met tijd van binnenkomst):
-Paul de Ruijg : 13.08 uur;
-Monique Buster : 13.08 uur;
-Gerald Aerts : 11.53 uur;
-Harrie van Wees : 10.15 uur;
-Solveig v.d. Bruggen : 9.55 uur;
-Hans v.d. Bruggen : 9.55 uur.

2092 wandelaars over de rode loper van De 80

(uit: Brabants Dagblad d.d. 10 september 2007)

Van de 2851 wandelaars die zaterdagavond begonnen aan De 80 van De Langstraat, hebben er gisteren 2092 de finish gehaald. Voor 759 lopers bleek de 80 kilometer lange wandeling iets te ver. Voorzitter Louis Roosemalen van De 80 spreekt van een geweldige editie. Geen gekke dingen,geen problemen. “De grote tent bij ’t Snoekske is een goede zet gebleken. Mensen hoefden niet meer zo lang te wachten, het was koeler. Ook de ehbo had veel minder te doen.”. Ook de politie is redelijk tevreden over het verloop van De 80. “Vorig jaar waren er een paar incidenten tijdens straatfeesten langs het parcours, maar een paar weken geleden hebben we met betrokkenen gesproken en dat heeft goed gewerkt”, aldus een woordvoerder. Roosemalen beaamt dat. “De vuur- korven langs de weg waren minder groot, en er was minder harde discomuziek langs de route. En dat is de sfeer alleen maar ten goede gekomen.” Toch werden er in Haarsteeg, Vlijmen, Drunen en Waalwijk een aantal aanhoudingen verricht en bekeuringen uitgedeeld, voornamelijk wegens vechtpartijen en alcoholmis- bruik.

Marcelino Sobczak uit Heerlen was gistermorgen als eerste loper om 5.49 uur binnen. Dirk-Jan Nieuwenhuizen uit Sprang-Capelle arriveerde om 6.12 uur. Vorig jaar waren deze twee mannen ook de nummers 1 en 2, maar toen precies andersom. Snelste vrouw was wederom Jacqueline Nieuwenhuizen uit Sprang-Capelle en Mario Hashemian uit Waalwijk was met zijn 10 jaar de allerjongste. Om 10 minuten over half vijf kwam hij gisteren binnen. En ogenschijnlijk niks geleden. “Alleen mijn voeten doen een beetje pijn.” Het stuk naar De Moer vond hij het moeilijkst. “Dat was zo’n lange weg.” Geoefend heeft hij niet voor de monster- wandeling. “Nul keer. Ik doe gewoon elke dag aan straatvoetbal.”

Sylvia v.d. Ven