2009-02-14 Snerttocht

18e Snerttocht W.I.E.G.O. in Prinsenbeek

Op zaterdag 14 februari 2009 hield W.I.E.G.O. de 18e snerttocht, die steeds meer in de belangstelling van de wandelaars komt. Er waren nu 523 deelnemers, hetgeen het hoogste aantal is, dat ze gehad hebben.

De start was vanuit de RK Basisschool “De Griffioen”, Schoolstraat 45 te Prinsenbeek. Het startsein werd om even voor 09.00 uur gegeven. Na het vertrek ging het bijna rechtstreeks naar het Liesbos, dat geheel doorkruist werd. De wandelpaden waren, nu ze merendeels bevroren waren, beter om te wandelen dan de voorafgaande jaren. In voorafgaande jaren waren er erg veel modderpaden geweest. Na het Liesbos doorkruist te hebben, ging het weer terug naar Prinsenbeek, waar een rust gepland was in café “’t Veehandelshuis”, waar men al bezig was zich op het komende carnaval voor te bereiden. Na de rust ging het via de Brabantstraat weer terug het Liesbos in. Dit werd weer geheel doorkruist en omdat er vele lange lanen zijn, zag men steeds weer wandelaars, die al eerder of later vertrokken waren. De wandelaars kwamen tegenover de Groenstraat het bos weer uit en na nog even door de bebouwde kom gewandeld te hebben, kwam men terug bij het vertrekpunt, waar de lekkere gloeiend hete erwtensoep weer klaar stond.

 Bram Kamerling (64) en Jo Blokpoel (63) zijn in 1976 met wandelen begonnen. Ieder weekend gaan ze wandelen en dat gaat dan met tochten van 15 tot 40 km. De af te leggen afstand hangt af van de afstand die ze moeten afleggen om aan een wandeltocht mee te kunnen doen. Ze moeten wel veel wandelen, want ze wandelen ook de 4-daagse in Nijmegen. Deze Snerttocht in Prinsenbeek vonden ze prachtig, vooral omdat ze bijna uitsluitend in het bos wandelden. Ook aan de overige wandeltochten van W.I.E.G.O. nemen ze regelmatig deel, maar dan is de start in de Viandenlaan in Breda. Jef Maanders