2009-03-07 Winterwandeling te Breda

Winterwandeling te Breda

Start op 7 maart 2009 vanuit Utrecht, alwaar we werden opgehaald met de bus. Jeroen van Bakker Bart stond ook te wachten, want hij had voor ons heerlijke worstenbroodjes meegenomen voor in de bus. Even na 9.30 uur kwam de bus en het was meteen een en al gezelligheid op weg naar Breda. De worstenbroodjes gingen er goed in, zeker met een bakkie koffie.

Na een uurtje waren we in Breda bij Wandelsportvereniging “WIEGO” , waar een cameraploeg van Cor Bloks van StadsTV Breda ons stond op te wachten. En natuurlijk Inge, die heel trots achter de stempeltafel zat. Na een kop koffie en een plas gingen we op pad voor de 20 km met nog een klein stukje de cameraploeg achter ons aan. Inge ging ook met ons mee, echter haar grote vriend Kees Mol kon dit keer niet want hij moest de route uitzetten en controleren. De route ging voornamelijk door het Mastbos. Onderweg kwamen we weer de cameraploeg tegen en Ronnie Tober werd geïnterviewd. Even een klein stukje door het prachtige dorp Effen, waar hele mooie huizen staan. Na 7 kilometer wandelen kwamen we bij de bus voor onze lunch. Wat had iedereen van de verzorging weer hun best gedaan en Michael, de man van Wilma, had goulashsoep voor ons gemaakt, en Tini weer heerlijke cake.

De cameraploeg was er ook weer en Ronnie moest nu een paar liedjes zingen van zijn nieuwste CD “Ronnie Nu”. Het was een gezellige boel met een polonaise als slot en voorbijgangers bleven staan om dit alles gade te slaan. Na een half uurtje zetten we onze wandeling weer voort. Ergens in het bos waren we opeens de route kwijt en hebben dus een stukje te kort gewandeld. Onderweg werden er leuke plaatjes gemaakt en Johan Vlemmix ook nog even op een foto met een kabouter. Past goed bij zijn nieuwe kabouterlied. Bij de volgende stop weer de cameraploeg en Ronnie heeft weer een aantal liedjes gezongen en daarna nog een interview. Ook Johan heeft zijn kabouterlied gezongen en wij mochten als figuranten leuk meedoen. Nog even wat gedronken en gegeten en weer op weg.

Het Mastbos is best wel groot en de wandeling was heel afwisselend. Na nog een uurtjes en we waren weer bij de finish, waar de bus voor vertrek klaar stond. Het was een hele leuke en gezellige tocht. De wandeling was zeker anders dan andere en iedereen heeft genoten. Het was nog een gezellig uurtje voor ons in de bus naar Utrecht met een biertje en een wijntje. Tot de volgende wandeltocht in Beekbergen.

                                                                                                                                                         Ankie Hoogschuur